Patty Brard moet onder het mes

Patty Brard moet onder het mes

Nieuw tv-seizoen, nieuwe voeten!

Het is nu ook weer niet zo dat haar voeten prominent in beeld zijn als ze op de buis is, maar Patty Brard (66) loopt er graag verzorgd bij en heeft bovendien hondjes waarmee ze dagelijks aan de wandel is, dus dan kun je geen pijnlijke voeten gebruiken.

Patty Brard moet onder het mes

Nu is het zo dat ze last heeft van hallux valgus, een aandoening waarbij de grote teen door een vergroeiing scheef naar binnen groeit en er een enorme knobbel ontstaat aan de zijkant van de voet. Het kan iedereen overkomen, zowel Angela Schijf en Olcay Gulsen als koningin Máxima werden er al aan geopereerd.

Eigenlijk zou Patty er al op 19 mei al aan geholpen worden, maar vorige maand verslechterde de situatie van haar moeder in rap tempo.

Patty zegde de operatie af. “Ik heb de tickets naar Alicante, waar ik onder het mes zou gaan voor knobbels aan de zijkant voor mijn grote teen, zó verscheurd. Ik kon het gewoon niet opbrengen. Ik moest echt even tot mezelf komen en alles laten bezinken”, zegt Brard in Weekend.

Patty Brard moet onder het mes

Nu moet die operatie alsnog plaatsvinden. “Ik moet wel. Ik zie er al zólang tegenop, maar ik merk dat ik nu echt last krijg. Lopen wordt steeds pijnlijker en na de zomer staan er weer leuke nieuwe dingen op stapel die ik bij Talpa mag gaan doen, dus het is wel fijn als die pijn dan weg is.” En ze hopelijk haar beeldige schoenencollectie weer kan dragen. 

Zoals gewoonlijk komt het niet echt uit, want na zo’n operatie ben je gemiddeld zes weken uit de roulatie en dat kan ze er in haar drukke leven niet bij hebben. “Shownieuws gaat gewoon door in de zomer en het werk voor mijn nieuwe collectie is in volle gang. Zo’n operatie, waarvan ik ook weer moet herstellen, past dus eigenlijk helemaal niet in de agenda momenteel. Maar wat moet dat moet, ik ga het regelen!”

Foto's (c) Patty Brard / Kruidvat, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in