Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ook Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van seksueel ontoelaatbaar gedrag

'Hij spoort echt voor geen meter.' Ellen ten Damme heeft een verklaring afgelegd bij de politie over een ervaring van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Ali B. “Om die vrouwen van The Voice te steunen.” Ellen vertelt aan De Geknipte Gast-presentator Özcan Akyol dat ook zij een vervelende er...

Ook Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van seksueel ontoelaatbaar gedrag

'Hij spoort echt voor geen meter.'

Ellen ten Damme heeft een verklaring afgelegd bij de politie over een ervaring van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Ali B. “Om die vrouwen van The Voice te steunen.”

Ellen vertelt aan De Geknipte Gast-presentator Özcan Akyol dat ook zij een vervelende ervaring heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag.

Op de vraag of ze de urgentie voelt om dat te delen, zegt ze: “Ja, ik weet nu eigenlijk niet wat ik moet zeggen, want ik ga dat waarschijnlijk wel doen ja. Om die vrouwen van The Voice te steunen.”

Özcan: “Specifiek de vrouwen van The Voice?”

Ellen: “Ja.”

Özcan: “Omdat jij een soortgelijke ervaring hebt gehad?”

Ellen: “Ja.”

Özcan: “Ook met dezelfde figuren?”

Ellen: “Dat laat ik in… Kijk, ik vind het niet chic om in de media mensen aan een schandpaal te nagelen.”

Özcan: “Dat die vermeende dader vrij rondloopt en alweer nadenkt over een rentree in de artiestenwereld, dat is niet onverteerbaar?”

Ellen: “Ehmmm. In algemene zin denk je van: oh, dat gaat dan allemaal heel lang duren het officiële gedoe. Rechtszaken, toestand, kost geld, allemaal gezeik. Het hele gedoe, daar moet je maar zin in hebben. Is het dat waard? Je maakt iemand anders zijn leven misschien kapot. Een huwelijk, een relatie of dat gedoe.”

Ze spreekt over een zedendelict. “Zedendelicten kunnen moeilijk bewezen worden, omdat het meestal tussen twee mensen gebeurt waar niemand bij is. Dat is heel moeilijk. Het is zijn woord tegen het jouwe. Er zijn heel veel redenen. Je wil er niet steeds mee bezig zijn, je wil er vanaf, je wil verder met je leven.”

Er zijn heel veel redenen om geen aangifte te doen, zegt Ellen. “En als iets bekender persoon is het helemaal vervelend. Je bent heel kwetsbaar. En als je ergens een hekel aan hebt is het roddelpers en parasieten in die branche.”

Toch wil ze er nu werk van maken. “Ik ben ermee bezig”, zegt ze. “Er is nu een momentum om het fenomeen van mensen die denken dat ze maar alles kunnen maken door status of geld… Dat is wel goed om dat een halt toe te roepen een keer.”

Ali B

Het gaat om Ali B, stelt het AD vlak na de uitzending van De Geknipte Gast. Dat blijkt volgens de krant uit een podcast die vorige maand is uitgekomen, namelijk ‘Aan De Keukentafel’ van haar goede vriend Sietse Huisman. Inmiddels is het stukje waarin ze zijn naam noemt uit de podcast verwijderd, maar de krant heeft het origineel nog in bezit.

Ellen zegt in deze podcast dat ze een soortgelijke ervaring heeft als de vrouwen in The Voice: “Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook heb verteld in mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een lul. Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over.”

'Ik ben weken bezig geweest met: wat zal ik ermee doen?'

Ze stelt dat het is gebeurd in Marokko, waar de opnames van Ali B en de Muziekcaravaan plaatsvonden. Ze zegt niet wat er precies gebeurd is, maar ze bekende daarna ‘wel in de war te zijn’ geweest. “Ik ben weken bezig geweest met: wat zal ik ermee doen? Ik was kwaad, als iemand vlak daarna doet alsof zijn neus bloedt, alsof het heel normaal is.”

'Hij doet alsof er niets aan de hand is. Hangt de popiejopie uit. Ik dacht: wat ben jij een…'

Het was een zware tijd voor Ellen. “Jij bent in de war en vraagt je af: wat moet ik hiermee? En hij doet alsof er niets aan de hand is. Hangt de popiejopie uit. Ik dacht: wat ben jij een… Je hebt totaal niet in de gaten waar je mee bezig bent. Ik heb er ook wel iets van gezegd.”

Ze heeft er nu een verklaring over afgelegd bij de politie. “Om die mensen te steunen die al hun verhaal hebben gedaan. Ik zelf heb er helemaal niks aan om dat te doen. Maar in het kader van het algemeen belang, denk ik wel dat ik iets moet doen.”

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in