Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai is getrouwd!

Door Ella Vermeulen
Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai is getrouwd!

Bescheiden ceremonie, prachtige foto's.

De 24-jarige activiste en Nobelprijswinnares Malala Yousafzai die zich inzet voor meisjesonderwijs  is in het Verenigd Koninkrijk in het huwelijksbootje gestapt. Dat deelt ze zelf mee op Twitter. 

Yousafzai werd als vijftienjarige in het hoofd geschoten door een lid van de Pakistaanse taliban, omdat ze ook toen al opkwam voor de onderwijsrechten van vrouwen in het land.

Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai is getrouwd!

(c) Malala Yousafzai

De nu 24-jarige vrouw overleefde de aanval en woont ondertussen in het Verenigd Koninkrijk. Op Twitter meldt ze dat zij en haar man Asser in de stad Birmingham zijn getrouwd en dat thuis met hun families hebben gevierd. “Vandaag is een belangrijke dag in mijn leven. Asser en ik zijn in het huwelijksbootje gestapt om partners voor het leven te worden,” schreef ze op Twitter bij vier foto’s.

Yousafzai gaf van haar echtgenoot enkel zijn voornaam mee. Volgens internetgebruikers zou het gaan om Asser Malik, algemeen manager van het Pakistaanse Cricket Board’s High Performance Centre. 

Malala wordt wereldwijd bewonderd, vooral in westerse landen, voor haar persoonlijke moed, haar welsprekendheid en haar inzet voor de rechten van meisjes en vrouwen. In Pakistan heeft haar activisme de publieke opinie verdeeld.

In juli van dit jaar vertelde ze nog aan het Britse tijdschrift Vogue dat ze niet zeker wist of ze ooit zou trouwen. “Ik begrijp nog steeds niet waarom mensen moeten trouwen. Als je een persoon in je leven wil hebben, waarom moet je dan huwelijkspapieren tekenen, waarom kan het niet gewoon een partnerschap zijn?”, vroeg ze. Die opmerking werd haar in Pakistan niet door iedereen in dank afgenomen.

Foto's (c) Malala Yousafzai

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in