Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Minister Tamara van Ark uitgeschakeld door nekklachten

Ze moet verplicht rust nemen. Iets met veel en zware dossiers en eindeloos achter een scherm zitten?  Demissionair minister Tamara van Ark (Medische zorg en Sport) neemt de komende zes weken rust vanwege aanhoudende nekproblemen. Dat doet ze op advies van haar dokter, zo maakt ze op Twitter beken...

Minister Tamara van Ark uitgeschakeld door nekklachten

Ze moet verplicht rust nemen.

Iets met veel en zware dossiers en eindeloos achter een scherm zitten?  Demissionair minister Tamara van Ark (Medische zorg en Sport) neemt de komende zes weken rust vanwege aanhoudende nekproblemen.

Dat doet ze op advies van haar dokter, zo maakt ze op Twitter bekend. Collega-ministers Hugo de Jonge en Paul Blokhuis nemen haar portefeuille voorlopig waar. Beide bewindslieden zullen tijdens hun vakantie deels moeten doorwerken.

‘De afgelopen tijd heb ik veel last van nekproblemen gehad', schrijft Van Ark op Twitter. ‘Op doktersadvies neem ik nu zes weken verplicht rust.’

Het uitvallen van Van Ark is lastig voor het kabinet, met het oog op de huidige vierde coronapiek. In de komende weken moeten er knopen worden doorgehakt hoe het straks verder moet met de aanpak van corona.

Weliswaar gaat het vaccineren van de bevolking nu sneller dan in ons omringende landen, maar dat betekent niet dat vanaf 1 september alle maatregelen kunnen worden losgelaten. Over wat er dan wel moet gebeuren, wil het kabinet op 13 augustus een knoop doorhakken.

Het is niet voor het eerst dat er geïmproviseerd moet worden aan de top van  het ministerie van Volksgezondheid. Vorig jaar viel aan het begin van de epidemie Van Arks voorganger Bruno Bruins plotseling uit met ernstige oververmoeidheidsklachten. Hij werd tijdelijk vervangen door PvdA-bestuurder Martin van Rijn, waarna Van Ark het in de zomer overnam.

Foto's (c) ANP, Rijksoverheid 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in