Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mindy Howard als eerste Nederlandse de ruimte in

The sky is the limit, dames! Al vanaf haar zesde wilde ze astronaut worden, op haar 55ste gaat Mindy Howard uit Zoetermeer voor the next best thing: ruimte coach. Loopt alles volgens plan, dan zal ze in 2023 als eerste Nederlandse vrouw de ruimte ingaan.   Howard reist mee met een commerciële rui...

Mindy Howard als eerste Nederlandse de ruimte in

The sky is the limit, dames!

Al vanaf haar zesde wilde ze astronaut worden, op haar 55ste gaat Mindy Howard uit Zoetermeer voor the next best thing: ruimte coach. Loopt alles volgens plan, dan zal ze in 2023 als eerste Nederlandse vrouw de ruimte ingaan.  

Howard reist mee met een commerciële ruimtevlucht als astronautentrainer en coach. De ruimtereis duurt ongeveer anderhalf uur en tijdens de bocht terug naar de aarde ervaar je vier minuten gewichtsloosheid. Waarschijnlijk wordt de het ruimtevaartuig gelanceerd met Virgin Galactic of Blue Origin.

"Het mooiste moment van de ruimtereis lijkt mij de bocht terug naar de aarde, wanneer je gewichtloos door de ruimte zweeft,” zegt Mindy in het Parool. “Dat je dan achterom kijkt naar onze planeet — met zijn flinterdunne atmosfeertje — tegen een decor van leegte en duisternis en je overspoeld wordt met een gevoel van verbondenheid en kwetsbaarheid. Dat lijkt me echt prachtig."