Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Miljuschka is woedend over nepreclame dieetpillen

Haar gezicht en haar goede naam worden misbruikt door oplichters: Miljuschka is woedend over nepreclame dieetpillen.

Miljuschka Witzenhausen

Eerder overkwam het Janny van der Heijden al, nu is ook Miljuschka Witzenhausen het slachtoffer van identiteitsfraude. Haar gezicht wordt in reclames en een deepfake video gebruikt om dieetpillen aan te prijzen.

"Sorry, ik kan dit niet netjes zeggen. Maar ik word me toch hard genaaid online. Dat is niet normaal," zei Witzenhausen (38) dinsdagavond bij Vandaag Inside. "Al zes weken lang is er een soort campagne met mijn gezicht en lichaam aan de gang met advertenties dat ik superveel zou zijn afgevallen. Er zijn gewoon foto’s gepakt van tien jaar terug en daar staat dan bij dat ik nu dat ben geworden. Dat gaat dus over afslankpillen."

Oplichterij

De oplichters betalen veel geld om hun 'advertenties' op zoveel mogelijk socials te krijgen. Sommige mensen trappen erin en bestellen de pillen echt. "Dus daar zijn echt al tonnen verdiend," aldus een geërgerde Miljuschka. "Ondertussen loop ik leeg op advocaten en technici. En toen dacht ik alles te hebben gezien, maar blijkt nu ook een deepfakevideo van mij gemaakt, dat ik daar - met een soort Rotterdams accent - aan het vertellen ben dat ik heel veel afgevallen ben met die pillen."

Kwetsbare doelgroep

"Mensen denken nu ook dat ik een of andere hork ben die dieetpillen verkoopt," zei ze. "Als ik erachter kom wie hier achter zit ga ik hoogstpersoonlijk naar hem toe en trek ik ‘m uit die deur....Ik vind het echt niet kunnen, gericht op een kwetsbare doelgroep. Ik ben er echt heel erg klaar mee."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Powervrouwen
  • Roger Neve voor Nouveau