Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Michelle Obama maakt zich zorgen over Sasha en Malia

'Zodra ze naar buiten stappen, pieker ik over hun veiligheid.' Hoewel voormalig First Lady Michelle Obama (57) 'een zucht van verlichting' slaakte na de veroordeling van Derek Chauvin, die schuldig werd bevonden aan de moord op George Floyd, vindt ze dat er nog een hoop werk te verrichten is als ...

Michelle Obama maakt zich zorgen over Sasha en Malia

'Zodra ze naar buiten stappen, pieker ik over hun veiligheid.'

Hoewel voormalig First Lady Michelle Obama (57) 'een zucht van verlichting' slaakte na de veroordeling van Derek Chauvin, die schuldig werd bevonden aan de moord op George Floyd, vindt ze dat er nog een hoop werk te verrichten is als het aankomt op sociale rechtvaardigheid.

"We kunnen niet zeggen: mooi, dat is achter de rug, en weer door," zegt ze bij CBS. "Ik weet dat mensen in de zwarte gemeenschap dat helemaal niet zo ervaren. Omdat velen van ons nog altijd in angst leven als we naar de supermarkt gaan of ons zorgen maken als we de hond uitlaten of onze kinderen toestaan dat ze hun rijbewijs halen."

Haar eigen dochters Sacha (19) en Malia (22) rijden inmiddels allebei zelf.

Obama zegt dat ze zich zorgen maakt over hun veiligheid zodra ze naar buiten stappen.

"Elke keer als ze in hun eentje in de auto stappen, maak ik me zorgen over hoe iemand die ze niet kent over hen zal denken. Feit is dat ze goede studenten en beleefde meisjes zijn, maar misschien staat de muziek een beetje hard. Misschien ziet iemand de achterkant van hun hoofd en maakt daar iets uit op."

"Ik ben als zoveel ouders van zwarte kinderen," zegt Michelle. "Zoiets onschuldigs als hun rijbewijs halen brengt angst in je hart. Ik denk dat we daar meer over moeten praten en dat we onze medeburgers vaker moeten vragen om wat meer te luisteren en ons te geloven en te weten dat we liever niet de straat op gaan om te protesteren."

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in