Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Martha Stewart krijgt een docu over haar leven

'Als je wilt dat iets goed wordt gedaan, moet je het zelf doen.' Amerikaanse gezelligheidsgoeroe Martha Stewart krijgt haar eigen documentaire op Netflix en je vraagt je meteen af of één docu wel genoeg zal zijn, want uitgesproken Stewart heeft een veelbewogen bestaan. Ze groeide op in Jersey Cit...

Martha Stewart krijgt een docu over haar leven

'Als je wilt dat iets goed wordt gedaan, moet je het zelf doen.'

Amerikaanse gezelligheidsgoeroe Martha Stewart krijgt haar eigen documentaire op Netflix en je vraagt je meteen af of één docu wel genoeg zal zijn, want uitgesproken Stewart heeft een veelbewogen bestaan.

Ze groeide op in Jersey City waar ze de babysitter was van Mickey Mantle en Yogi Berra, zeer beroemde sporters. Volgens een apocrief verhaal organiseerde ze haar eerste klus als partyplanner voor hun kinderen.

Martha was een redelijk succesvol tienermodel en begon later een zaakje in catering en partyplanning (deze foto is uit 1976), dat uitgroeide tot het Martha Stewart Living Omnimedia imperium. TV-shows, kookboeken, lifestyleproducten. Ze maakte er een miljardenonderneming van onder het motto: 'Als je wilt dat iets goed wordt gedaan, moet je het zelf doen.'

Het helpt dat ze soms een hilarische (zelf omschrijft ze het als maniakale) perfectionist is die in winkels waar haar collecties worden verkocht graag even mag spiegelen en de spullen net even wat leuker mag stylen.