Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mariska Woertman (50) zeilde met haar gezin 5 jaar de wereld rond

Je moet het maar durven: Mariska Woertman (50) zeilde met haar gezin 5 jaar de wereld rond en schreef er een boeiend boek over: Van alles los.

Mariska Woertman

Wat gebeurt er met een moeder, een partner en een vrouw met een succesvolle carrière wanneer ze loskomt van het vertrouwde patroon van presteren en consumeren?

Een droom najagen: Mariska Woertman (50) en haar man deden het in 2018. Huis in de verkoop, werk opzeggen, iedereen uitzwaaien en met twee jonge dochters op hun zeilboot Zouterik de oceanen over, los van agenda’s en stress – dacht ze vooraf.

Mariska Woertman

Zo idyllisch was het niet, blijkt uit 'Los van alles' uit, het boek dat ze schreef over dit avontuur. Verfrissend aan haar verhaal is dat het niet de glibberige perfectie van het gemiddelde influencersrelaas is, maar een eerlijk verslag over leven op zee, in een altijd bewegend huis van het formaat studentenkamer.

Mariska Woertman

Het reizende leven gaf Mariska en haar gezin ongekende vrijheid. En toen kwam covid en was opeens niets meer zeker. Mariska’s boek gaat dan ook niet alleen over haar avontuurlijke reis, maar ook over jezelf stevig tegenkomen. Het is een persoonlijk verhaal over durven loslaten en de onzekerheid omarmen. Over varen op wind en intuïtie, over omgaan met onverwachte gebeurtenissen.

'Dichter bij mezelf'

"Ik ben anders gaan leven, anders gaan denken," zegt ze in het AD. "Bewuster. Wekenlang kijken naar de horizon en steeds dezelfde golven, naar de nachtelijke hemel boven de oceaan of de opkomst van de zon: dat doet iets met je. Het klinkt zweverig, maar ik ben dichter bij mezelf. Dat kan ook niet anders in een omgeving waarin je volledig bent aangewezen op de natuur, jezelf en elkaar. Ik ben emotioneler, huil eerder en lach harder. Ik ben nu 50 en alles in mijn leven lijkt veel intenser dan ooit."

Mariska, Tjaart, Linde en Berber wonen inmiddels op Texel ("Thuiskomen is moeilijker dan vertrekken"). Los van alles bestel je hier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Powervrouwen
  • Mariska Woertman