Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mariëtte Hamer gaat formatie vlottrekken

De SER-voorzitter wordt vrijwel zeker nieuwe informateur. Mariëtte Hamer (PvdA) wordt vandaag vrijwel zeker voorgedragen als nieuwe informateur, volgens Haagse bronnen. Hamer (62) is momenteel voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), het adviesorgaan dat werkgevers en werknemers verenigt...

Mariëtte Hamer gaat formatie vlottrekken

De SER-voorzitter wordt vrijwel zeker nieuwe informateur.

Mariëtte Hamer (PvdA) wordt vandaag vrijwel zeker voorgedragen als nieuwe informateur, volgens Haagse bronnen.

Hamer (62) is momenteel voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), het adviesorgaan dat werkgevers en werknemers verenigt en adviezen uitbrengt aan het kabinet. Politieke bagage brengt ze ook mee: ze zat ruim 6 jaar in de Kamer voor de PvdA, de partij die ze ook leidde als fractievoorzitter.

Ze wordt waarschijnlijk later op de dag, als er een debat in de Tweede Kamer is over de formatie, formeel gevraagd voor de functie van informateur. Fractieleiders van partijen zijn al gepolst over haar benoeming, daar lijkt voldoende draagvlak te zijn. Ze heeft in het verleden bewezen uitersten bij elkaar te kunnen krijgen, iets wat momenteel geen overbodige luxe is in Den Haag. En ze heeft duidelijk een lievelingsjasje. 

Haar benoeming sluit naadloos aan bij het advies van voorganger Tjeenk Willink (links), ze heeft een sociaal economisch profiel én voldoende afstand van de huidige politieke kopstukken.

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in