Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Loretta Schrijver openhartig over nare zomer

'Ik kreeg complicatie op complicatie.' Loretta Schrijver wist de afgelopen maanden soms niet waar ze het zoeken moest, nadat er bij haar een voorstadium van darmkanker was geconstateerd. Kortademigheid Voor de presentatrice kwam de diagnose 'darmkanker' als een totale verrassing. "Ik had een beet...

Loretta Schrijver openhartig over nare zomer

'Ik kreeg complicatie op complicatie.'

Loretta Schrijver wist de afgelopen maanden soms niet waar ze het zoeken moest, nadat er bij haar een voorstadium van darmkanker was geconstateerd.

Kortademigheid

Voor de presentatrice kwam de diagnose 'darmkanker' als een totale verrassing. "Ik had een beetje last van kortademigheid, wat ik al heel lang had. Toen bleek ik een hele lichte bloedarmoede te hebben", vertelde ze in RTL Boulevard.

"Toen zeiden ze: 'er zit een piepklein dingetje, zo klein dat we het niet eens kunnen zien, en het moet weg. Binnen 3 dagen ben je weer thuis'." 

Nare complicaties

Het liep helaas anders. "Toen had ik de pech dat ik complicatie op complicatie kreeg," zegt Loretta. "De ene operatie na de andere, abcessen, longontstekingen et cetera."

Tijdelijke stoma

Het hakte er behoorlijk in, ze viel 12 kilo af: "Je leven staat meteen op zijn kop. Er is plots geen ander leven meer dan je ziekenhuisbed, verpleegkundigen, wonden en ik heb nu ook een tijdelijke stoma. Daar moet je ook mee leren leven. Ik was en ben nog steeds een beetje bang." 

Terug bij The Masked Singer

Omdat ze voor Koffietijd erg vroeg op moet, kan ze daar nog even niet aan de slag. Gelukkig is de 'koningin-moeder van RTL4' zoals tv-recensent Angela de Jong haar heeft gedoopt (en daar zijn we het helemaal mee eens!) al wel te zien in het voor haar minder belastende The Masker Singer, iets waar ze haar zinnen op had gezet. "Ik weet niet hoe ik het gered heb, want ik ben nog lang niet hersteld of de oude, maar ik ben er en amuseer me te pletter." De afleiding zal haar goed doen - beterschap, Loretta! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Powervrouwen
  • Roger Neve