Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Loes Luca: ‘Ik wilde het liefst aan een wijninfuus op de bank zitten’

De actrice blikt in ‘Uit het hoofd’ terug op haar leven en het verlies van haar man. Actrice Loes Luca (69) schittert momenteel in ‘Uit het hoofd’, een voorstelling over haar leven, geschreven door Maria Goos. De vijf monologen (en wat aanvullende conversaties met actrice Kaatje Kooij) hadden eig...

Loes Luca: ‘Ik wilde het liefst aan een wijninfuus op de bank zitten’

De actrice blikt in ‘Uit het hoofd’ terug op haar leven en het verlies van haar man.

Actrice Loes Luca (69) schittert momenteel in ‘Uit het hoofd’, een voorstelling over haar leven, geschreven door Maria Goos.

De vijf monologen (en wat aanvullende conversaties met actrice Kaatje Kooij) hadden eigenlijk haar grande finale  moeten worden. Maar uiteindelijk bracht de voorstelling  zoveel plezier en inspiratie dat ze zin heeft om door te gaan. Alvast voor in de agenda: ‘Zoek’ met Pierre Bokma.

In ‘Uit het hoofd’ gaat het vaak over haar man Harald die in 2008 overleed aan een hartaanval, nog maar 52 jaar oud. Ze vond hem, toen ze thuiskwam na een dag werken.

'Op het podium heb ik het elke avond over hem, dat voelt zo fijn'

In Mezza, het weekendmagazine van het AD, vertelt ze hoe ze murw achterbleef: “Ik wilde het liefst aan een wijninfuus op de bank zitten. Ik was wezenloos van verdriet, en toen, na een jaar, werd het verdriet wezenlijk, toen was het er écht, en Harald was er echt niet meer. Nu is het lichter, ik ga ook minder vaak naar zijn graf, ik kan weer meer genieten. En op het podium heb ik het elke avond over hem, dat voelt zo fijn, haast gezellig.”

'Ik zoek niet niet naar een nieuwe liefde, maar ik zoek ook niet wel'

Het gemis van die grote liefde is er nog altijd: “Ik mis die rust, die sturing, de intimiteit met iemand, en dan bedoel ik niet alleen het vrijen, maar gewoon: intiem zijn met iemand. En natuurlijk heb ik lieve vrienden die een gedeelte hebben overgenomen, maar wat Harald me gaf kan niemand anders me geven. Ik zoek niet niet naar een nieuwe liefde, maar ik zoek ook niet wel.”

Wil je naar Uit mijn hoofd, dan is dit de speellijst.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in