Lockdown met Martha Stewart is echt te gek!

Lockdown met Martha Stewart is echt te gek!

Babyeendjes, beautyadvies – Martha heeft 't.

Martha Stewart is Amerika's grote gezelligheidsgoeroe. Ze tuiniert, ze bakt, ze kookt, ze zat een tijdje in de bajes wegens fraude, ze ging daarna met opgegeven hoofd weer aan het werk. Het is een zeer montere dame die niet klein te krijgen is, ook niet door een pandemie.

En voor wie zich langzaam aan begint te vervelen, is ze een lichtend voorbeeld. Niet dat ze last heeft van muren die op haar afkomen. Ze woont riant in Bedford (waar ook Drew Barrymore net een huis kocht) en zit in lockdown met haar huisdieren, tuinier, haar chauffeur en haar huishoudster. "We maken elke avond een lekker diner," zegt ze. "We nemen er een cocktail bij, na het eten spelen we kaart."

Wat doet ze zoal om de dag door te komen? Nou, Martha bakt brood (met heritage gist, as you do) en neemt gezien de omstandigheden genoegen met meel dat volgens haar niet helemaal van stand is.

Ze geeft beautyadviezen.

Ze brengt babydieren groot

Goed om te weten: is een bijschrift een beetje rommelig en met teveel spaties en uitroeptekens geschreven, dan heeft ze het zelf erbij gezet. De nettere bijschriften zijn van een redacteur die op afstand werkt. 

En Martha deelt lekkere recepten... 

…en tips hoe je aardbeien het beste groeien ('Stro om de wortels strooien') 

Het leuke van haar Instagram is dat Martha je niks opdringt. Je hoeft van haar niet te exercisen of babydieren groot te brengen of een moestuin te onderhouden, ze laat alleen maar zien wat zij doet. En dat het de moeite waard is om wát je doet, goed te doen.

En ze doet dat met zoveel aanstekelijke energie dat je vanzelf zin krijgt om die bijna-kant-en-klaar brownies in de oven te schuiven. Gewoon doen, we zullen niet tegen Martha zeggen dat ze uit een pakje komen.  

Openingsfoto (c) Martha Stewart

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in