Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Levensverhaal Karin Bloemen wordt toneelvoorstelling

Het wordt aangrijpend, gezien wat ze heeft meegemaakt. Actrice Lisse Knaapen speelt vanaf februari 2022 de solovoorstelling 'In het licht', die gebaseerd is op de autobiografie van Karin Bloemen. In haar boek beschrijft Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend ...

Levensverhaal Karin Bloemen wordt toneelvoorstelling

Het wordt aangrijpend, gezien wat ze heeft meegemaakt.

Actrice Lisse Knaapen speelt vanaf februari 2022 de solovoorstelling 'In het licht', die gebaseerd is op de autobiografie van Karin Bloemen. In haar boek beschrijft Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst.

"Ik wist niet eens wat seks was. Ik wist alleen dat het heel veel pijn deed en dat ik het niet wilde", zei ze daarover in Linda. "Ik zette mezelf compleet op zwart. Alsof ik niet bestond. Totdat het weer voorbij was. Zo overleefde ik.”

'Als je niet praat, bescherm je alleen de dader'

Ze schreef het boek om meer begrip te kweken voor misbruikslachtoffers, die vaak van andere mensen de vraag krijgen  waarom ze er niets tegen deden. "Omdat ik hoop dat als mensen in mijn huid kruipen, ze beter begrijpen hoe misbruik werkt. En ik heb het geschreven voor andere slachtoffers. Ik wil ze zeggen: praat erover. Praten kan je redden. Als je dat niet doet, bescherm je alleen de dader. Geheimen vreten je op. Mijn leven begon pas toen ik op mijn zestiende begon te praten."

Over 'In het licht'

Lisse Knaapen (28) brak door met haar hoofdrol in de musical SKY, waarvoor ze unaniem lovende kritieken ontving. In de jaren erna speelde ze rollen in onder meer de toneelvoorstelling Intouchables en de musical Soldaat van Oranje.

Ook speelde ze de monoloog Emma wil leven, waarin ze een jonge vrouw die aan anorexia leed vertolkte. Ook voor haar rol in deze voorstelling werd Knaapen geroemd door pers en publiek.

'In het licht' wordt geregisseerd door Benno Hoogveld, het script wordt geschreven door Marc Veerkamp. Muziek zal een belangrijke rol in de voorstelling spelen, net als in het leven van Bloemen.

Speciaal voor deze productie heeft Ellen ten Damme nieuwe muziek gemaakt. De solovoorstelling speelt van februari 2022 tot en met juni 2022 in de Nederlandse theaters. In een aantal theaters is de kaartverkoop reeds gestart.

Foto Karin Bloemen (c) Nouveau / DPG Media 2021, foto Lisse Knaapen (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in