• Powervrouwen

Levenslessen van… Catherine Keyl!

Levenslessen van… Catherine Keyl!

'Leer van je fouten en blijf alert.'

Van presentator, documentairemaker, columnist en schrijver Catherine Keyl (1946) kwam onlangs het ontroerende boek Oorlogsvader uit. In de nieuwe Nouveau vertelt ze over haar eigen levenservaringen.

‘Toen ik 65 werd, dacht ik: nu weet ik genoeg van het leven, dus verder gaat alles vanzelf. Helaas was het tegendeel waar. Niet lang daarna sprong ik iets te spon­taan in een project buiten mijn eigen vakgebied, en dat is me slecht bekomen. Ik ben zó opgelicht dat ik acht weken lang voor me uit heb zitten staren, verbijsterd door de slechtheid van mensen die ik vertrouwde.

Totdat ik dacht: dit heeft alleen zin gehad als ik er iets van opsteek. Mijn conclusie was dat ik bij de televisie waar­schijnlijk te veel gewend was geraakt om op mijn wenken bediend te worden, en daardoor te laat had beseft dat elders heel andere spelregels gelden. Vertrouwen op mijn levenservaring was ook onverstandig geweest, want echt, op onbekend terrein weet je helemaal niets. Ik heb voor­al geleerd dat je altijd scherp moet blijven.’

Foto (c) Brunopress

Meer levenslessen van Catherine lees je in de nieuwste Nouveau. Die ligt nu in de winkel en je kunt hem ook bestellen op Magazine.nl, dan wordt ie tijdelijk zonder verzendkosten naar je opgestuurd!