Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Laurene Jobs (57) steekt 3 miljard in klimaat

De weduwe van Apple's Steve Jobs pakt flink uit. Over het geld laten rollen voor het goede doel gesproken. De weduwe van Apple-medeoprichter Steve Jobs, Laurene Powell Jobs, trekt miljarden uit voor het klimaat. Ze investeert 3,5 miljard dollar (3 miljard euro) in een stichting die gemeenschappen...

Laurene Jobs (57) steekt 3 miljard in klimaat

De weduwe van Apple's Steve Jobs pakt flink uit.

Over het geld laten rollen voor het goede doel gesproken. De weduwe van Apple-medeoprichter Steve Jobs, Laurene Powell Jobs, trekt miljarden uit voor het klimaat.

Ze investeert 3,5 miljard dollar (3 miljard euro) in een stichting die gemeenschappen gaat helpen die geraakt worden door klimaatverandering.

De klimaatstichting heet de Waverly Street Foundation, die in 2016 door de filantroop werd opgericht. Over een periode van tien jaar gaat het geld naar klimaatinitiatieven rond transport, woningen, voedselveiligheid en gezondheidszorg.

Onderwijs en immigratie

Jobs bezit daarnaast nog een andere organisatie, het Emerson Collective, dat zich onder meer richt op onderwijs en ook filmmakers en tv-programma's subsidieert. Ook heeft ze een meerderheidsbelang in tijdschrift The Atlantic. Daarmee is ze een van de vier rijkste mensen uit de techwereld die een klein deel van hun vermogen hebben geïnvesteerd in een journalistiek medium.

Laurene's vermogen wordt geschat op meer dan 20 miljard dollar. Dat geld heeft zij geërfd na het overlijden van Steve Jobs, hier in 2011, toen hij al ernstig ziek was.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in