Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kunstschaatster Lindsay van Zundert: 'Het was gewoon fantastisch'

Ze is zó blij met wat ze heeft laten zien op het hoogste niveau. Geen medaille winnen en toch voelbaar dolgelukkig zijn om mee te mogen doen én iets te kunnen laten zien... ... als iemand het Olympische gedachtengoed belichaamt, is het Lindsay van Zundert wel. Ze kijkt trots terug op haar debuut ...

Kunstschaatster Lindsay van Zundert: 'Het was gewoon fantastisch'

Ze is zó blij met wat ze heeft laten zien op het hoogste niveau.

Geen medaille winnen en toch voelbaar dolgelukkig zijn om mee te mogen doen én iets te kunnen laten zien...

... als iemand het Olympische gedachtengoed belichaamt, is het Lindsay van Zundert wel.

Ze kijkt trots terug op haar debuut tijdens de Olympische Spelen. "Ik kan niet anders zeggen dan dat het super was om dit allemaal te hebben mogen meemaken. Het was gewoon echt fantastisch. Het beste wat me tot nu toe is overkomen in het kunstschaatsen", zei de 17-jarige Nederlandse.

In het Capital Indoor Stadium noteerde ze met een totaalscore van 175,81 punten een persoonlijk record. Vorig jaar kwam Van Zundert bij de WK in Stockholm tot 174,50.

"Voor mijn gevoel ging het best goed, op twee kleine dingetjes na", zei Van Zundert na haar optreden op de vrije kür. "Gelukkig viel ik niet, ik kon mezelf op tijd opvangen. Op allebei de küren heb ik een mooi persoonlijk record neergezet. Daar ben ik heel erg tevreden mee."

Van Zundert eindigt bij de Spelen in de top 20. Zelf doet de eindklassering haar niet zoveel, vertelde ze. "Ik ben totaal niet bezig met mijn plaats. Ik heb mezelf verbeterd, dat was mijn doel hier. Voor de rest maakt het me niet meer uit wat een ander doet."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in