Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Camilla over geweld tegen vrouwen: 'Het frame moet niet zijn: 'Waarom ging ze niet weg?' maar 'Waarom stopte de mishandelaar niet?'

#Orange TheWorld

Koningin Camilla

Er is momenteel veel aandacht voor Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

Koningin Camilla is, samen met groothertogin Maria Teresa van Luxemburg, een van de royals die zich sterk maakt om (huiselijk) geweld tegen vrouwen te stoppen. Ze doet dat met spreekbeurten en bezoeken aan organisaties die vrouwen helpen.

"De verhalen die ik hoor breken je hart, maar ze zijn helaas niet uniek," zegt HM erover. "Huiselijk geweld kan iedereen overkomen." Ze benadrukt het verdriet en het verlies dat de slachtoffers te verduren hebben gekregen.

Ze zegt: "Overlevers worden vaak beroofd van hun eigen verhaal door degenen die hen hebben mishandeld, maar kunnen - en doen dat ook vaak – hun eigen identiteit en verhalen terug claimen. Het frame moet niet zijn: 'Waarom ging ze niet weg?' maar 'Waarom stopte de mishandelaar niet?'"

"Veel te vaak hebben degenen die moeten leven met geweld het gevoel dat niemand ze kan helpen. Ik heb geleerd hoe essentieel het is om altijd en overal duidelijk te maken dat er hulp beschikbaar is. Dat kan iedereen doen, kijk om je heen, kijk of je een ander kunt helpen om uit zo'n situatie te komen."

Voor meer informatie over geweld tegen vrouwen stoppen: Orange The World 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Powervrouwen
  • Gettyimages