Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Jodie Foster heeft genoten van de lockdown

'Ik kan best zonder sociale contacten.' Hoe vreselijk ze de reden ook vond, de lockdown zelf – en dan vooral het wegvallen van de ratrace -  beviel Jodie Foster uitstekend. "Ik kan best zonder sociale contacten," zegt ze in De Morgen. "In mijn vakgebied is het normaal dat je veel gaat lunchen met...

Jodie Foster heeft genoten van de lockdown

'Ik kan best zonder sociale contacten.'

Hoe vreselijk ze de reden ook vond, de lockdown zelf – en dan vooral het wegvallen van de ratrace -  beviel Jodie Foster uitstekend. "Ik kan best zonder sociale contacten," zegt ze in De Morgen.

"In mijn vakgebied is het normaal dat je veel gaat lunchen met producenten en studiomensen, maar door corona viel de verplichting om met andere mensen om te gaan volledig weg: zalig!"

Jodie met haar vrouw Alexandra Hedison in Cannes, waar ze een oeuvreprijs kreeg

Foster las stapels boeken weg, bingewatchte films en series en was dankbaar voor haar veilige plek. "Het is onmogelijk om alle emoties te beschrijven die sinds het begin van de coronacrisis door me heen zijn geraasd.

Ik voel eerst en vooral opluchting: het virus heeft hier in de Verenigde Staten lelijk huisgehouden, maar ik ben al die tijd kerngezond gebleven, en mijn familieleden ook.

'Ik word bijna 60: ik behoor nog net niet tot de héél kwetsbare bevolkingsgroep'

Ik word bijna 60: ik behoor nog net niet tot de héél kwetsbare bevolkingsgroep, maar ik heb toch maar geen enkel risico genomen en heb mijn huis het voorbije anderhalf jaar alleen verlaten als het echt niet anders kon."

"Verder ben ik me er door corona meer dan ooit bewust van geworden dat ik privileges heb," zegt Foster. "Ik woon in een groot huis en hoef me op financieel vlak geen zorgen te maken. Niet iedereen is zo bevoorrecht als ik. Miljoenen mensen hebben heel zwaar onder de crisis geleden."