Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Janny van der Heijden: 'Alsof een vrouw zonder man niet volwaardig is'

De culinair journalist is een happy single!  Als iemand happy single is, is het culinair journalist en kookboekenschrijver Janny van der Heijden (66) wel. Leuk werk (binnenkort gaat ze weer varen met André van Duin), enige teckel, rijk sociaal leven. En toch zijn er in haar omgeving altijd nog me...

Janny van der Heijden: 'Alsof een vrouw zonder man niet volwaardig is'

De culinair journalist is een happy single! 

Als iemand happy single is, is het culinair journalist en kookboekenschrijver Janny van der Heijden (66) wel. Leuk werk (binnenkort gaat ze weer varen met André van Duin), enige teckel, rijk sociaal leven.

En toch zijn er in haar omgeving altijd nog mensen die denken dat ze iets mist. In een interview met de Varagids wordt haar gevraagd of ze denkt dat er een taboe rust op een vrouw zonder partner zijn.  

 "Niet zozeer een taboe, maar het wordt wel nog steeds gezien als een tekort," zegt Janny. "Alsof een vrouw zonder man niet volwaardig is."

Andersom, dus een man zonder vrouw, ziet Van der Heijden dat dat beeld minder is. "Dan kan die man nog een bon vivant zijn die door niemand 'gevangen' kan worden. Bij vrouwen is het meer: ze kan niemand krijgen."

'We denken dat wij als vrouwen solidair zijn met elkaar, maar dat ís niet zo'

Van der Heijden merkt dat andere vrouwen wel eens moeite hebben met haar manier van het leven indelen. "Zeker, dat maakt elke alleenstaande vrouw weleens mee, denk ik. We denken dat wij als vrouwen solidair zijn met elkaar, maar dat ís niet zo."

"Je wordt gezien als concurrent als het huwelijk van de ander niet helemaal goed loopt. Alsof je overal op springt! Mannen zien het ook helemaal niet zo. Ik denk in ieder geval niet dat die tegen elkaar zeggen: 'Hé, moet jij niet eh…'", aldus Van der Heijden.

Foto's (c) Nouveau / DPG Media 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in