Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Janet Jackson (55) vertelt haar eigen verhaal

Documentaire in de maak over de '80 legende. Krijgt zangeres en actrice Janet Jackson eindelijk de credits waar ze recht op heeft? Tijdens haar gloriejaren was ze niet alleen een grote popster (ze verkocht meer dan 185 miljoen albums), maar ook een baanbreker voor andere vrouwelijke artiesten. Ha...

Janet Jackson (55) vertelt haar eigen verhaal

Documentaire in de maak over de '80 legende.

Krijgt zangeres en actrice Janet Jackson eindelijk de credits waar ze recht op heeft? Tijdens haar gloriejaren was ze niet alleen een grote popster (ze verkocht meer dan 185 miljoen albums), maar ook een baanbreker voor andere vrouwelijke artiesten.

Haar stijl, optredens en muziek met de ingewikkelde dansjes, mooie videoclips en sociaal-maatschappelijke nummers zijn van grote invloed geweest op veel R&B sterren van nu.

Jackson inspireerde minimaal twee generaties aan pop diva's, maar bleef altijd een beetje in de schaduw bleef van dat ándere succesnummer van haar tijd: Madonna.

Nou, no more. Er wordt een documentaire over Janet gewerkt, waarin onder andere Missy Elliot, Mariah Carey en Paula Abdul - allemaal schatplichtig aan Janet -  hun zegje doen en waaraan ze ook zelf meewerkt.

De afgelopen jaren wat rommelig voor Janet. Ze trouwde met Qataarse zakenman Wissam Al Mana van wie ze op haar 50ste zwanger raakte. In januari 2017 beviel ze van hun zoon Eissa Al Mana, om drie maanden later echtscheiding aan te vragen.

De tweedelige documentaire staat gepland voor januari 2022 en Janet is ook van plan haar Black Diamond World Tour – doe vertraging opliep door de pandemie - door te zetten.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in