Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Jacqueline, de ex van Peter R. de Vries, maakt schilderij als eerbetoon

'Ik heb hem liefdevol neergezet.' Vijfendertig jaar samen, twee kinderen – Jacqueline de Vries mag dan gescheiden zijn geweest van Peter. R de Vries, ze hadden niet met elkaar gebroken op het moment dat hij werd vermoord. Peter en Jacqueline in 2005 Daarom maakte ze een mooi kunstwerk van hem. "P...

Jacqueline, de ex van Peter R. de Vries, maakt schilderij als eerbetoon

'Ik heb hem liefdevol neergezet.'

Vijfendertig jaar samen, twee kinderen – Jacqueline de Vries mag dan gescheiden zijn geweest van Peter. R de Vries, ze hadden niet met elkaar gebroken op het moment dat hij werd vermoord.

Peter en Jacqueline in 2005

Daarom maakte ze een mooi kunstwerk van hem. "Peter is 35 jaar mijn man geweest en de vader van onze fantastische kinderen," zegt de kunstenares. "Ik wilde hem liefdevol, trots en nieuwsgierig op het doek zetten. Het is een eerbetoon geworden waarin ik hem liefdevol heb neergezet te midden van zijn grote legacy."

Die legacy bestaat onder meer uit krantenknipsels van verschillende nieuwsmomenten uit en over het leven van Peter en ‘lieve brieven’ die de familie ontving na de moord op De Vries.

"Ik ben begonnen met het verwerken van zijn originele geboortekranten: De Telegraaf (zijn eerste werkgever), De Volkskrant en het Algemeen Handelsblad (NRC) van 14 november 1956. Ik ben geëindigd met De Telegraaf, van de dag dat we afscheid van hem hebben moeten nemen in Carré."