Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ilse Warringa: 'Het hoeft niet altijd zo glossy'

Aards, grappig en slim: Ilse in Nouveau! Je kent actrice, schrijver en regisseur Ilse Warringa van toneelgroep Bloody Mary (een en al sisterhood!), het Klokhuis, veel tv-programma's en uiteraard het weergaloze succes van het satirische De Luizenmoeder, waar ze een Gouden Kalf voor won. Over een s...

Ilse Warringa: 'Het hoeft niet altijd zo glossy'

Aards, grappig en slim: Ilse in Nouveau!

Je kent actrice, schrijver en regisseur Ilse Warringa van toneelgroep Bloody Mary (een en al sisterhood!), het Klokhuis, veel tv-programma's en uiteraard het weergaloze succes van het satirische De Luizenmoeder, waar ze een Gouden Kalf voor won.

Over een slimme, initiatiefrijke  en geestige powervrouw gesproken. Daarom schittert Ilse 14 pagina's lang in de nieuwe Nouveau, zo tongue in cheek als je haar kent, maar ook zeldzaam openhartig.  

'Veel vrouwen, ik soms ook, dragen huidkleurig corrigerend ondergoed'

Zo is ze heerlijk schaamteloos. "Het hoeft niet altijd zo glossy," zegt ze over haar werk. "Ik vind het niet erg om lelijk te zijn op beeld. Het is juist leuk, omdat het zorgt voor herkenbaarheid. Een vorm van realisme. Veel vrouwen, ik soms ook, dragen huidkleurig corrigerend ondergoed. Sta ik als mijn personage in zulk ondergoed, dan hoef ik niets te overwinnen. Zodra er actie wordt geroepen, sta ik klaar om de onaantrekkelijkheid daarvan uit te vergroten.

'Als acteur geef je vorm, vergroot je iets uit'

Wanneer ik dat als mezelf doe, is dat van een totaal andere orde. Dan schaam ik me best snel. Als acteur geef je vorm, vergroot je iets uit. Zo heb ik ooit voor een rol in een try-out de hele voorstelling lang met schoudervullingen en kleine mini-mandarijntjes in mijn bh, net boven de beugels aan de onderkant, gespeeld.

'Daarvoor moest ik toch wel actief over mijn schaamte heen stappen'

Op die manier leek het alsof ik enorme hangtieten had en gigantisch grote tepels. We hebben daar als acteurs onderling heel erg om moeten lachen. Maar daarvoor moest ik toch wel actief over mijn schaamte heen stappen. Omdat het publiek dat mij na het stuk in de foyer zag. voortdurend mijn beide borsten zat te checken: wat zielig dat zij zulke reusachtige hangtieten heeft… O nee, nu zijn ze een stuk kleiner. Huh?"

Verder lezen?

Het hele interview met Ilse vind je in de nieuwe Nouveau, die vanaf morgen in de winkel ligt!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Powervrouwen
  • Roger Neve