• Powervrouwen

Ilse Warringa (45) regisseert Luizenmoeder - De Film

Door Ella Vermeulen
Ilse Warringa (45) regisseert Luizenmoeder - De Film

'Er zullen heel wat heilige huisjes omgaan.'

Ilse Warringa schreef in 2018 (samen met Diederik Ebbinge) de mateloos succesvolle serie De Luizenmoeder, waarin ze ook de hoofdrollen speelden. Elke ouder herkende de schoolperikelen (participizza!) en iedereen die werkte herkende collega's.

Omdat Ebbinge zich terugtrok, nam Warringa alle creatieve verantwoordelijkheid op zich. Zij staat aan het roer van de Luizenmoederfilm, waarvan het plot werd ingehaald door de realiteit. "Ik was anderhalf jaar geleden al begonnen met het uitwerken van de plot," zegt ze in het AD.

"Een belangrijk thema in de film is de doorgeschoten digitalisering en de ontmenselijking op scholen. De maatregelen die op de scholen als gevolg van de coronacrisis zijn genomen, versterkten dat gevoel. Thuisonderwijs, digitale hulpmiddelen, het gaat allemaal ten koste van het menselijk contact."

Ilse Warringa (45) regisseert Luizenmoeder - De Film

Laat het gerust aan Juf Ank (ze is inmiddels schoolhoofd van De Klimop) en juf Helga (she's back!) over om tegengas te geven aan deze ontwikkeling. Warringa heeft niet alleen het script geschreven, maar de film ook geregisseerd. Luizenmoeder - De Film verschijnt volgend jaar in de bioscopen en goed nieuws voor de fans: als ie aanslaat, heeft Ilse al een aardig idee hoe seizoen drie van de serie eruit moet gaan zien.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in