Het goede voornemen van actrice Oda Spelbos: 'Afvallen!'

Het goede voornemen van actrice Oda Spelbos: 'Afvallen!'

De overgang en de weegschaal, het blijft frustrerend.

Je kent actrice en regisseur Oda Spelbos (57) van rollen in onder andere Baantjer en Flikken Maastricht. In het Algemeen Dagblad deelt ze haar worsteling met gezond willen eten, van een wijntje houden en de oneerlijke strijd van op gewicht blijven tijdens de menopauze.

Oda: "Ruud (de Jong, haar man) en ik eten behoorlijk gezond. De laatste jaren minder vlees, veel vis en soms vleesvervangers. En elke dag twee soorten groente, dat vind ik lekker.

Elke dag zeg ik tegen mezelf: vandaag begin ik met afvallen. Dan heb ik ’s avonds zo’n honger dat ik toch een stuk kaas neem. Of het gaat in de loop van de dag ergens mis, met een koekje of een glaasje wijn.

Wijn drinken vinden we beiden lekker en ook daarvan zeggen we elke keer: vandaag even niet, alleen in het weekend.

En dan ben ik ook nog in de overgang. In één jaar heb ik er vier, vijf kilo bij gekregen. En dat terwijl ik dezelfde hoeveelheden eet en drink. Niet eerlijk. Ik ben geen dikzak, maar wel een maat opgeschoten. Mijn kleren wegdoen weiger ik. Dat vind ik zonde. Dus ga ik afvallen."

Het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht is te zien vanaf 7 januari 2022.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in