Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Helen Mirren (75) is nu van de harde actie!

Seventy & saucy, zó zien we dat graag. Actrice Helen Mirren heeft een enorme staat van dienst en heeft zowel op het toneel als in de film grote rollen gespeeld. Ze is een Acteur ('Actóór' in geaffecteerd Engels) met weergaloos talent. En wat nou zo verfrissend is: ze geniet zich in deze fase van ...

Helen Mirren (75) is nu van de harde actie!

Seventy & saucy, zó zien we dat graag.

Actrice Helen Mirren heeft een enorme staat van dienst en heeft zowel op het toneel als in de film grote rollen gespeeld. Ze is een Acteur ('Actóór' in geaffecteerd Engels) met weergaloos talent.

En wat nou zo verfrissend is: ze geniet zich in deze fase van haar carrière helemaal suf van actierollen die ze eerder nooit zou hebben gespeeld, zoals Victoria Winslow in Red 1 en 2 en Magdalene "Queenie" Shaw in The Fate and the Furious en F9, zoals de meest recente film in The Fast and the Furious wordt genoemd.

Schieten, stunten, achtervolgingen – het gaat helemaal nergens over, maar het is volgens Mirren enig om te spelen. "Ik heb gesmeekt, gezeurd en zelf een beetje gehuild om Vin Diesel maar zo gek te krijgen me te laten rijden," zegt ze. "Het zou een wrede grap zijn geweest om deze rol te krijgen en dan te horen dat ik het gaspedaal niet mocht intrappen."

Helen is even te zien op 1:53

"In deze film rij ik bovendien niet zomaar, ik scheur over The Mall richting Buckingham Palace," zegt ze. "Het was geweldig. De laatste keer dat ik daarheen ging, kreeg ik een lintje en reed ik er naartoe op de achterbank van een nogal stinkende taxi. Dus om er in zo'n scheurijzer heen te rijden, geweldig."

Geen snoeiharde actie, maar ook beslist uit haar comfort zone is haar rol in Solos, een reeks afleveringen waarin de behoefte aan menselijke connectie in extreme isolatie centraal staat. 'Older woman launches herself into outer space',  is hoe Helen (haar ruimtepak is van Dior. As you do) haar aflevering giechelend omschrijft.

"Het is een monoloog en toen ik het script zag, dacht ik eerst: 'Oh nee, dat lijkt me veel te veel werk.' Maar het was zo goed geschreven en ik vond het standpunt van een oudere vrouw die kies voor 'deep space' opmerkelijk. Al had het verschil met F9 niet groter kunnen zijn: in Solos zit ik alleen maar in een capsule. Heel vervreemdend. Het deed me wel een beetje denken aan de lockdown, maar dan erger."

Aan een echte ruimtereis moet ze niet denken. "Ik vind de ruimte angstaanjagend," zegt ze. "Ik moet er zelfs niet aan denken naar de maan te gaan, veel te eng. Ik ben heel gelukkig op aarde en we weten nog maar zo weinig van de natuur hier, onze lichamen en et menselijk brein, dat hier nog genoeg te ontdekken is. Ik heb dan ook totaal geen behoefte om naar Mars te gaan of zo."

Foto's (c) Getty Images, F9 is in de bioscoop te zien, Solos op Amazon Prime. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in