Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hedy d'Ancona: 'Ik hield van mijn man, maar ik was ook ernstig verliefd op een ander'

Spraakmakend interview in de nieuwe Nouveau! Hedy d'Ancona stopte al veel in haar 83 jaar: ze is socioloog en sociaal geograaf, was tv-producer, zat van 1974 tot 1999 in de politiek als staatssecretaris, minister en lid van de Europees Parlement en is een van de oprichters van Opzij, waarvan ze n...

Hedy d'Ancona: 'Ik hield van mijn man, maar ik was ook ernstig verliefd op een ander'

Spraakmakend interview in de nieuwe Nouveau!

Hedy d'Ancona stopte al veel in haar 83 jaar: ze is socioloog en sociaal geograaf, was tv-producer, zat van 1974 tot 1999 in de politiek als staatssecretaris, minister en lid van de Europees Parlement en is een van de oprichters van Opzij, waarvan ze negen jaar hoofdredacteur was.

Een powervrouw die veel te vertellen heeft, dus en dat doet ze in de nieuwe Nouveau. Over haar boek Vrolijk Verval, maar ook over haar leven, dat ze volstrekt op haar eigen voorwaarden leeft.

'Zelfs in de saaiste woonwijken werd aan groepsseks en partnerruil gedaan'

"‘De jaren zestig zijn voor veel mensen, ook voor mij, vormend geweest," zegt D'Ancona. "De vrijere en opener opvattingen over seks en relaties, de introductie van de pil. Zelfs in de saaiste woonwijken werd aan groepsseks en partnerruil gedaan. Zelf ben ik nooit iemand geweest die het leuk vond om maar één keer met iemand naar bed te gaan.

'Dat is een jarenlange, onstuimige verhouding geweest'

Wat mij betreft was het lekkerder als je de ander een beetje kende en geoefend had. Ik was destijds getrouwd en ik hield van mijn man, maar ik was ook heel ernstig verliefd op een ander. Dat is een jarenlange, onstuimige verhouding geweest." Haar man verliet ze niet. "Toen nog niet, ik durfde niet." De keuzes die ze later maakte, daar lees je over in de nieuwe Nouveau.

Verder lezen?

Het hele interview, de prachtige foto's én de beautymasterclass Leco met Hedy vind je in de nieuwe Nouveau die morgen in de winkel ligt. Online bestellen kan ook, dan wordt ie meteen naar je opgestuurd!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Powervrouwen
  • Roger Neve