Hajir Hajji: van vakkenvuller tot CEO

Door Ella Vermeulen
Hajir Hajji: van vakkenvuller tot CEO

Dit is de nieuwe hoogste baas van Action.

Als iemand de discountketen goed kent, is het Hajir Hajji (49) wel. Ze begon 24 jaar geleden als winkelmedewerker bij het bedrijf en was toen onder meer vakkenvuller en kassière. Hajji is sinds 2011 lid van de directie. Ze volgt per 1 januari 2022 Sander van der Laan op en wordt de nieuwe hoogste baas van Action.

De afgelopen drie jaar werkte ze als commercieel directeur en was zij verantwoordelijk voor de inkoop, marketing, e-commerce en duurzaamheidstrategie. Hajir moet de komende jaren vorm gaan geven aan de plannen van Action om te verduurzamen en meer via internet te verkopen.

'Hajirs prestaties binnen het bedrijf zijn ongeëvenaard'

Sander van der Laan: "De passie en gedrevenheid van onze medewerkers was een bron van inspiratie voor mij. Toen ik bij Action begon was mijn taak duidelijk: Action als de snelst groeiende non-food discounter in Europa verder versterken en het leiderschap van het bedrijf voorbereiden op de toekomst. Binnenkort zullen we onze 2000ste winkel openen en ik denk dat het nu het juiste moment is voor Hajir om het van mij over te nemen. Hajir is Action. Haar prestaties binnen het bedrijf zijn ongeëvenaard. En ze is de juiste professional om het team en onze operatie te gaan leiden in de volgende fase van groei en ontwikkeling."

De afzwaaiende Van der Laan was sinds 2015 topman van Action. Onder zijn leiding is het bedrijf gegroeid van 655 winkels in zes landen naar bijna 1900 winkels in negen landen op dit moment. Action heeft meer dan 65.000 mensen in dienst en boekte vorig jaar een omzet van bijna 5,6 miljard euro

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in