Fenty's Fortuin: Rihanna is nu officieel miljardair

Door Ella Vermeulen
Fenty's Fortuin: Rihanna is nu officieel miljardair

Je zult maar de rijkste muzikant ter wereld zijn! 

Ze mag dan tegenwoordig geen noot meer zingen, het gaat Rihanna voor de wind. Forbes constateert dat ze miljardair is. De zangeres (33) vergaarde het overgrote deel van haar vermogen niet met haar muziek, maar met haar cosmeticalijn Fenty Beauty.

Rihanna's vermogen wordt door Forbes op 1,7 miljard dollar geschat. Een jaar geleden was dat nog 600 miljoen dollar, wat nu dus meer dan verdubbeld is. Ze staat daarmee op de tweede plek van rijkste vrouwelijke entertainers; alleen Oprah Winfrey heeft een groter vermogen. Well done, ladies!

Meest diverse make-up lijn

Fenty Beauty is in 2017 opgericht door Rihanna in samenwerking met luxeconglomeraat LVMH. Het was de eerste cosmeticalijn die ruim veertig verschillende tinten gezichtsmake-up op de markt bracht en werd daarmee een groot succes.

In eerste jaar werd met de make-upproducten ruim 550 miljoen dollar verdiend, waarvan Rihanna als mede-eigenaar de helft krijgt. Ook haar huidverzorgingslijn loopt goed. 

Savage en sexy

De cosmeticalijn is nu 2,8 miljard dollar waard en ook Rihanna's lingerielijn Savage x Fenty zou inmiddels 1 miljard dollar waard zijn.

Hiervan is de zangeres voor 30 procent eigenaar, de nieuwste collectie wordt gepitcht door een club vrouwelijke motorrijders. De kledinglijn die ze lanceerde was geen succes en is inmiddels van de markt gehaald.

Nu weer eens een mopje muziek?

Het is vijf jaar geleden dat Rihanna voor het laatst nieuwe muziek uitbracht. De zangeres hint regelmatig op een volgend album, maar iets concreets is er nog niet te beluisteren geweest. "Ik ben de laatste jaren zo druk geweest met het uitbouwen van Fenty," zegt ze. "Je kunt niet alles tegelijk doen als je dingen goed wilt doen. Je kunt niet ondernemen als je niet overal bovenop zit. Ik delegeer niet graag."

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in