Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Eva Jinek terug met speciale uitzending

Thema: de dood van Peter R. de Vries. Officieel gaat de talkshow van Eva Jinek morgen weer van start, maar eigenlijk is de kick-off van het nieuwe seizoen vanavond al, met een speciale uitzending. Jinek zal met gasten terugblikken op de dood van misdaadverslaggever Peter R. de Vries en de nasleep...

Eva Jinek terug met speciale uitzending

Thema: de dood van Peter R. de Vries.

Officieel gaat de talkshow van Eva Jinek morgen weer van start, maar eigenlijk is de kick-off van het nieuwe seizoen vanavond al, met een speciale uitzending. Jinek zal met gasten terugblikken op de dood van misdaadverslaggever Peter R. de Vries en de nasleep hiervan. Een van de zaken die aan de orde komt is hoe Nederland verder moet in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit.

De Vries werd op 6 juli neergeschoten na het verlaten van de studio van RTL Boulevard in het centrum van Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed negen dagen later aan zijn verwondingen. Hij was vertrouwenspersoon van Nabil B., de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo. Eerder werden B.'s toenmalige advocaat en zijn broer doodgeschoten.

Hoewel er officieel nog niets over vaststaat, wordt breed aangenomen dat de drie moorden rechtstreeks verband houden met de banden die de slachtoffers met de kroongetuige hadden.

In Jinek schuiven de advocaten van B. - Peter Schouten en Onno de Jong - aan. Ook misdaadverslaggever John van den Heuvel, die al langer extra beveiligd wordt vanwege ernstige bedreigingen, schuift voor het eerst sinds lange tijd weer aan in een talkshow.

Daarnaast zijn misdaadverslaggever Paul Vugts, Kamerlid Attje Kuiken en rechtbankverslaggever Saskia Belleman te gast. Zij praten onder meer over de vraag of rechters, advocaten en journalisten hun werk nog veilig kunnen uitvoeren.

Vanwege de veiligheid is de uitzending eerder opgenomen en niet live, zoals gebruikelijk.