Eindelijk goed nieuws voor Linda Hakeboom

Eindelijk goed nieuws voor Linda Hakeboom

Haar behandeling tegen kanker zit erop.

Documentairemaker Linda Hakeboom deelde sinds 2 augustus 2020 online zonder opsmuk in vlogs wat ze doormaakte tijdens haar behandeling tegen borstkanker.

Ze schetste daarmee een persoonlijk en verhelderend beeld van levensreddende, maar slopende trajecten als chemo en bestraling, met alle goede en nare momenten die daarbij kwamen kijken. De vlogs en posts zorgden voor veel herkenning, Linda's Kankerverhaal leverde haar de Televizier-Ster Online op.

'Ik ben klaar!'

Deze week kwam ze met goed nieuws: haar behandeling is afgerond.

"IK. BEN. KLAAR'. Wát een gek moment. Als je de diagnose krijgt, staat je leven van de één op de andere dag in het teken van deze ziekte. En nu ga ik weer vooruit kijken’, schrijft Hakeboom. ‘Nog géén idee wat dat in gaat houden… We zien het wel! Wat er ook gebeurt, vandaag is het feest!"

Verse soep

Later postte ze een shout-out aan goede vriend Robbert Rodenburg die elke week soep bracht. 'Toen ik doodziek was van de zware chemo, eigenlijk niet meer op mijn benen kon staan, maakte Robbert iedere week soep voor me.

‘Het staat er weer!’, stuurde hij dan', begint Linda onder haar post. 'Steevast stonden er twee bakken verse soep voor mijn deur. Robbert was als ik ze ging pakken allang weer weg. Want ik was zo ziek, dat even gezellig praten voor mij vaak al teveel is was. En dat begreep hij. Maar zo was hij er ondanks dat hij ver weg voelde, toch altijd een beetje bij.'

Groot gebaar

'Hij vond het zelf lastig, vertelt hij nu wel eens, hoe ‘weinig’ hij voor me kon doen in die tijd', vervolgt ze. 'Voor mij was het juist zoveel waard. Als je ziek bent, zijn juist de kleine gebaren zo groot.'

Met de Instagram post wil Linda graag weer vooruitkijken en proosten op mooie momenten. 'Vandaag proostten we op dat we weer verder kunnen kijken dan de drempel van de deur. Dat we weer samen op een terrasje kunnen zitten. En dat is als je wereld zo ontzettend klein is geweest, heel bijzonder. Proost op het leven!', aldus de documentairemaakster. 

Ook Robbert deelde een foto van hen twee. Mooie vriendschap!

Aan Linda's 'behandelvlogs' komt overigens nu een einde: 'De meest heftige behandelperiode is over en ik denk dat we alles dat we daarover wilden vertellen wel verteld hebben.' Wel blijft ze vloggen over het volgende traject: herstellen en verwerken. 

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in