Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít zijn de 5 duurste scheidingen ooit

Bill en Melinda leggen de lat hoog! Powercouple Bill en Melinda Gates maakten eerder deze week bekend dat ze na 27 jaar uit elkaar gaan. In de papieren staat dat de twee niet op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd, maar dat de bezittingen en het vermogen eerlijk worden verdeeld. Bill is dankzij ...

Dít zijn de 5 duurste scheidingen ooit

Bill en Melinda leggen de lat hoog!

Powercouple Bill en Melinda Gates maakten eerder deze week bekend dat ze na 27 jaar uit elkaar gaan. In de papieren staat dat de twee niet op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd, maar dat de bezittingen en het vermogen eerlijk worden verdeeld.

Bill is dankzij het succes van Microsoft  de op drie na rijkste persoon te wereld met een vermogen van 124 miljard dollar dat hij buitengewoon gul inzet voor de Gates Foundation, waar zo'n 51 miljard inzit. Ze hebben samen drie kinderen.

Melinda heeft daarnaast geen partneralimentatie aangevraagd, dat lijkt ook niet nodig, gezien het feit dat ze vermoedelijk zo'n 65 miljard zal meekrijgen. Melinda is geen typische vrouw-van, maar heeft jarenlange ervaring in de filantropie.

Via haar investeringsbedrijf Pivotal Ventures, verdiende ze ook op eigen kracht al een vermogen, waarmee ze als weldoener vrouwen en families verder helpt. Ze is ook al lange tijd een sleutelfiguur in de Gates Foundation, die ze samen met haar aanstaande ex blijft beheren.

De Bezos Break-up

De Gates Scheiding is de duurste ooit. Hiervoor was dat de scheiding van Amazon-oprichter Jeff Bezos en zijn vrouw MacKenzie Scott in 2019.

Ze waren sinds 1992 samen en kregen vier kinderen. Scott kreeg in de scheiding 38 miljard dollar mee.  

De Murdoch Miljarden

Mediamagnaat Rupert Murdoch rekende in 1999 1,7 miljard dollar af met zijn ex Anna Maria Mann, die ook nog eens 110 miljoen dollar cash kreeg.

Ze was zijn tweede vrouw, met wie hij drie kinderen heeft.

De Woods Welvaart

De scheiding van Elin Nordegren – zeven jaar getrouwd - kostte notoir ontrouwe golfer Tiger Woods 710 miljoen dollar.  

De Basketbal Bucks

Basketballer Michael Jordan maakte in 2006 168 miljoen dollar over aan Juanita Vanoy.

In vergelijking met de scheiding van de Gates'jes voelt dat bijna als wisselgeld.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in