Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dilan Yeşilgöz, Fidan Ekiz en Yesim Candan knippen haar af voor Iraanse vrouwen

Laten we het onderwerp op de agenda houden #sisterhood Oké, het is symboolpolitiek, maar toch: alle aandacht voor het onderwerp is welkom. Columniste en tafelgast Yesim Candan, presentatrice Fidan Ekiz en Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz hebben bij Op1 een pluk haar bij zichzelf afgeknipt. Ze...

Dilan Yeşilgöz, Fidan Ekiz en Yesim Candan knippen haar af voor Iraanse vrouwen

Laten we het onderwerp op de agenda houden #sisterhood

Oké, het is symboolpolitiek, maar toch: alle aandacht voor het onderwerp is welkom. Columniste en tafelgast Yesim Candan, presentatrice Fidan Ekiz en Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz hebben bij Op1 een pluk haar bij zichzelf afgeknipt. Ze deden dit als steunbetuiging aan vrouwen in Iran die demonstreren voor meer vrijheid. 

"Ik doe graag een lok mee", zei Yeşilgöz. "De strijd hier is de zon op je huid mogen voelen, zelf mogen bepalen wie je wilt zijn, de wind door je haren voelen."

In Iran wordt (door dappere meisjes, vrouwen en ook mannen) bijna dagelijks geprotesteerd na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini in een politiecel vorige maand.

Amini was opgepakt door de religieuze politie omdat ze zich niet aan de strenge kledingvoorschriften zou hebben gehouden.

Iraanse vrouwen verbranden uit protest hun hoofddoeken en knippen hun haren af. Om hun solidariteit te betuigen knippen vrouwen over de hele wereld demonstratief hun haar af.

Foto's (c) Getty Images, OP1

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in