Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dieuwertje Blok (65): 'Ik ben nooit een echte slankerd geweest'

De nieuwe presentator van Podium Klassiek over de slanke lijn. Dieuwertje Blok (65) wandelt zich normaal gesproken een slag in de rondte en is daarnaast ook best sportief bezig. ‘Ik eet behoorlijk gezond: weinig vlees, vis, veel groente, genoeg granen," zegt ze in Mezza, het weekendmagazine van h...

Dieuwertje Blok (65): 'Ik ben nooit een echte slankerd geweest'

De nieuwe presentator van Podium Klassiek over de slanke lijn.

Dieuwertje Blok (65) wandelt zich normaal gesproken een slag in de rondte en is daarnaast ook best sportief bezig. ‘Ik eet behoorlijk gezond: weinig vlees, vis, veel groente, genoeg granen," zegt ze in Mezza, het weekendmagazine van het AD, waarin je ook de rest van het interview leest. "Ik drink ook gezond veel: bijna elke dag wel wijn. Soms een periode niet, om te kijken of ik nog zonder kan.

Twee keer per jaar doe ik een sapkuur van drie of vijf dagen, dan drink ik ter voorbereiding ook een aantal weken niet. Ik voel me daarna schoon en helder en ben meteen een paar kilo’s kwijt. Het is ook een soort reset. Anders verval ik in rituelen die ik wil doorbreken: te vet eten bij de borrel, chocola snoepen, tussendoortjes.

Dieuwertje met haar kleindochter in 2019

Qua dieet heb ik in mijn leven alles geprobeerd. Toen ik op mijn zeventiende na een jaar als au pair uit Engeland terugkwam, was ik erg zwaar. Uit heimwee had ik onbewust te veel gegeten. Mijn moeder regelde toen heel lief een Weight Watchers-pakket, zodat ik in rustig tempo kon afvallen. Ik heb lang puppyvet gehad, ben nooit een echte slankerd geweest."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in