Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Diana Ross komt na 23 jaar met nieuwe muziek!

'Deze collectie van liedjes is mijn cadeautje voor jullie.' Verrassing: Diana Ross (77) komt met nieuwe muziek. Haar nieuwe album heet Thank You en heeft 23 jaar op zich laten wachten. Leuk aan Ross' nieuwe project is dat ze een heel blik songwriters en producers heeft opengetrokken die je niet z...

Diana Ross komt na 23 jaar met nieuwe muziek!

'Deze collectie van liedjes is mijn cadeautje voor jullie.'

Verrassing: Diana Ross (77) komt met nieuwe muziek. Haar nieuwe album heet Thank You en heeft 23 jaar op zich laten wachten.

Leuk aan Ross' nieuwe project is dat ze een heel blik songwriters en producers heeft opengetrokken die je niet zo snel bij haar zou verwachten.  Zo is Jack Antonoff van indie band Fun bekend van zijn werk met Taylor Swift en Lana Del Rey. Is Jimmy Napes vooral bekebd van Sam Smith en Disclosure. En maakte Amy Wadge naam door liedjes te schrijven met en voor Ed Sheeran.

Diana, hier met haar dochter Tracee Ellis Ross, maakt daarmee haar uitspraak waar dat het nooit te laat is het roer om te gooien. "Je moet nieuwsgierig blijven, je moet bezig blijven," zegt ze. "Er is niets mis met ouder worden, ik voel echt wel dat ik geen twintig meer ben. Maar als je open staat voor nieuwe dingen, als je nieuwe dingen blijft doen, dan levert dat wel het soort energie op die alles in je leven leuker maakt."

Het album bevat in totaal dertien liedjes en moet in de herfst uitkomen. De eerste single is inmiddels uit. "Deze collectie van liedjes is mijn cadeautje voor jullie, gemaakt met veel liefde. Ik ben ongelofelijk dankbaar dat ik de kans heb gekregen deze heerlijke muziek op te nemen. Ik draag dit album op aan jullie allemaal, mijn luisteraars", aldus Ross.

Als solomuzikant en als lid van The Supremes scoorde Ross gedurende haar carrière talloze hits. Wereldwijd verkocht ze meer dan 100 miljoen platen. In 1993 werd ze in het Guinness Book of Records opgenomen als succesvolste vrouwelijke muzikant ooit. Ze overleefde een zware alcoholverslaving ('Wodka bij het opstaan, cognac in de koffie') en leeft tegenwoordig heel gezond.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in