De lockdown van Chopard's Caroline Scheufele

De lockdown van Chopard's Caroline Scheufele

'Ik mis Cannes en de bouillabaisse van Chez Tétou.'

Caroline Scheufele, co-president en artistic director van Chopard, zou normaal gesproken nu ondergedompeld zijn in het Filmfestival van Cannes, maar dat loopt dit jaar anders. "Het is jammer dat het niet door kan gaan, maar het was de enige optie," zegt ze in The Telegraph. "Het zou onethisch zijn geweest om over een rode loper te lopen terwijl zoveel mensen wereldwijd het moeilijk hebben en zich zorgen maken over hun gezondheid en hun financiële situatie."

De lockdown van Chopard's Caroline Scheufele

Scheufele was degene die in 1998 het plan had om als sponsor van het Filmfestival high jewellery daar in de spotlights te zetten. Het is in twintig jaar een fenomeen geworden waarbij de juwelen bijna meer aandacht genereren dan de films. "De feesten die we geven zijn zoveel meer dan celebrity fotomomentjes," zegt ze. "Veel van onze gasten zijn echte vrienden geworden, zoals Lionel Richie, Marion Cotillard en Elton John."

De lockdown van Chopard's Caroline Scheufele

Haar favoriet? "Julia Roberts droeg een Chopard ketting met een smaragd en een ring voor haar Cannes-debuut in 2016. Ze liep blootvoets over de rode loper met haar schoenen in haar hand en toen er iets van werd gezegd, zei ze: 'Met juwelen als deze heb ik geen schoenen nodig.' Onvergetelijk."

Naast de contacten en de feesten mist Caroline ook de kant van het festival die bijna niemand kent. "Het bestaat niet meer door een nieuw bestemmingsplan, maar Chez Tétou op het strand van St-Juan had de beste bouillabaisse," zegt ze. "Ik liep er ooit binnen om te lunchen en zag Leonardo Di Caprio rustig in een hoekje zitten."

Caroline brengt de lockdown door in haar huis in Geneve en probeert er de voordelen van te zien. Haar Cavaliertje Lord Byron (dit is 'm)  vergezelt haar overal...

..."maar ik heb nu de kans gekregen om ál mijn zes honden beter te leren kennen," zegt ze. "En ik had altijd een assistent die alle digitale dingen voor me deed, dat leer ik nu zelf. Het is niets voor mij om zo lang op één plek te zijn, ik ben altijd aan het reizen, maar als ik eerlijk ben heb ik me nog geen seconde verveeld. Ik mag graag iets positiefs vinden in elke situatie."

Foto's (c) Brunopress, openingsfoto Caroline Scheufele / Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in