Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De gouden slaaptip van Daphne Deckers

Heb je moeite met inslapen, dan heeft Daphne Deckers een gouden slaaptip voor je: de methode 4-7-8.

Daphne Deckers

Even over de methode 4-7-8

Schrijfster, podcaster en actrice Daphne Deckers (54) heeft het leven als midlifer volledig omarmd. Aan wild en meeslepend uitgaan moet ze niet meer denken, ze wandelt liever door het bos. Als iemand met 'geen talent voor koken', maar wel voor snoepen blijft ze met krachttraining – twee keer per week anderhalf uur – toch in vorm.

Pudding

"Zeker boven je vijftigste verander je anders in een soort pudding," zegt ze in Mezza, het weekendmagazine van het AD. "Soms zie ik sport als corvee, maar na het sporten voel ik me sterk en gezond en denk dan: waarom heb ik dat gevoel niet vóór het sporten?"

Slaaptip 

Voor wie moeite heeft met inslapen heeft ze nog een gouden tip: "Ik heb eens een column geschreven over de methode vier-zeven-acht: vier seconden diep inademen, zeven seconden je adem vasthouden en acht seconden uitblazen. Als je dit onder de knie hebt, val je voor je het weet in slaap. Ik krijg er nog steeds reacties op."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in