Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Chimène van Oosterhout overleefde drie keer borstkanker

'De meeste ziekenhuisbezoeken deed ik alleen, ik wilde er niemand mee opzadelen.' Chimène van Oosterhout is presentatrice, schrijver, voiceover, yogateacher en moeder van Lyam (18). Ze overleefde ook drie keer borstkanker. Dit is haar eerlijke, aangrijpende verhaal.  In de eerste lockdown van 202...

Chimène van Oosterhout overleefde drie keer borstkanker

'De meeste ziekenhuisbezoeken deed ik alleen, ik wilde er niemand mee opzadelen.'

Chimène van Oosterhout is presentatrice, schrijver, voiceover, yogateacher en moeder van Lyam (18). Ze overleefde ook drie keer borstkanker. Dit is haar eerlijke, aangrijpende verhaal. 

In de eerste lockdown van 2020 kreeg Chimène van Oosterhout voor de derde keer de diagnose borstkanker. Bijna een jaar later, op 4 februari 2021 - Wereldkankerdag – hoort ze dat ze schoon is. “De chemotherapie had zijn werk gedaan, alleen betekende het nog niet dat ik er ook vanaf was.”

Drie keer borstkanker

Op 27-jarige leeftijd kreeg Chimène te horen dat ze borstkanker had. De 2e diagnose, een nieuwe tumor in dezelfde borst, volgde toen ze 34 was. “Destijds heb ik het alleen met mijn inner circle gedeeld. Ik maakte net carrière dus ik wilde dat helemaal niet delen met iedereen.”

Bij de eerste diagnose voelde ze duidelijk een knobbel in haar borst. “Je zag die zelfs aan de buitenkant, hij was zo groot als een hazelnoot. Ik ben toen bestraald. Omdat ik er zo ziek van werd, heb ik die kuur niet afgemaakt. Achteraf was dat niet slim. Acht jaar later kwam de tumor terug op die plek. Toen ben ik borstsparend geopereerd.”

Powervrouwen
  • Nynja Dudok Photography