Chimène van Oosterhout kan opgelucht ademhalen

Chimène van Oosterhout kan opgelucht ademhalen

"Ik ben blij dat ik weer een jaartje reservetijd heb."

Chimène van Oosterhout kreeg in 2020 voor de derde keer de diagnose borstkanker. De 57-jarige presentatrice onderging chemotherapie en kreeg onlangs een goede uitslag, zo meldt de Telegraaf.

Chimène van Oosterhout kan opgelucht ademhalen

"Het was de meest helse scan die ik ooit gehad heb", zegt de voormalige Veronica-presentatrice, die ook op haar 27e en 34e borstkanker kreeg.

"Ik heb er al heel wat achter de rug en op de een of andere manier went het wel. Maar deze keer hing het als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd."

Uit de scan bleek dat er alleen groene gebieden zichtbaar waren, wat betekent dat de chemotherapie is aangeslagen. "Ik ben in elk geval blij dat ik weer een jaartje reservetijd heb", vertelt de presentatrice, die bekend is van programma's als Yorin Travel en Life Is Beautiful. "Dat kan ik maar mooi afstrepen."

Van Oosterhout kreeg tijdens haar behandeling veel steun van vrienden, onder wie haar collega Tanja Jess. "Ik ben nooit alleen geweest. Er was altijd wel iemand die me naar de chemo's bracht. Dan stond er toch weer een bakje soep voor de deur. Het is een rijkdom om zoveel lieve mensen om je heen te hebben."

Foto's (c) Pink Ribbon 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in