Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Carola Schouten (44) heeft nu twee ministeries onder zich

Ze neemt waar voor afgetreden minister Staghouwer. Politica Carola Schouten, momenteel minister van Armoedebeleid, is een ervaren bestuurder en heeft als oud-minister van Landbouw grote dossierkennis. Het lag dus voor de hand dat ze als voorganger van afgetreden minister van Landbouw Natuur en Vo...

Carola Schouten (44) heeft nu twee ministeries onder zich

Ze neemt waar voor afgetreden minister Staghouwer.

Politica Carola Schouten, momenteel minister van Armoedebeleid, is een ervaren bestuurder en heeft als oud-minister van Landbouw grote dossierkennis.

Het lag dus voor de hand dat ze als voorganger van afgetreden minister van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) voor hem zou gaan waarnemen.

Staghouwer haakte af  omdat hij in zijn opdracht - nieuw en perspectiefvol beleid ontwikkelen – niet lekker uit de verf kwam.

Voor Schouten (hier in februari op bezoek bij de koning) betekent dit dat ze nu twee heel zware departementen onder haar hoede heeft. Ze is de eerste minister voor armoede in de Nederlandse geschiedenis, een acuut onderwerp nu steeds meer mensen door de inflatie en stijgende kosten financieel in de knel komen. En LNV is ook bepaald geen eitje, met het oog op de stikstofcrisis en de onrust onder de boeren.

In Nouveau vertelde ze eerder dat ze werkweken van tachtig uur wel gewend is en dat haar visie altijd overeind is blijven staan: "De politiek is een plek waar ik met mijn idealen kan werken en iedere dag mijn best doe om het goede voor de mensen in ons land te zoeken."

En wat als er door ál die dossiers nu toch eens een dipje ontstaat? "In de Tweede Kamer werken hele lieve bodes en brengen je dan een lekkere chocolademelk…"

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in