Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Both Sides Now: Joni Mitchell krijgt de prestigieuze Gerschwin Prize

De prestigieuze Gershwin Prize van dit jaar gaat naar Joni Mitchell. Ze wordt geëerd voor haar grote impact in de muziekwereld.

Joni Mitchell

De prestigieuze Gershwin Prize van dit jaar gaat naar Joni Mitchell. Ze wordt geëerd voor haar grote impact in de muziekwereld.

Wie heeft er niet op haar muziek gehuild, gezongen en gezoend? Het is dan ook heel terecht dat singer-songwriter Joni Mitchell op 1 maart de prestigieuze Gershwin Prize in ontvangst mag nemen. De oeuvreprijs voor muzikanten van de Library of Congress, de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten, wordt uitgereikt tijdens een ceremonie in Washington D.C.

Getty Images

Als onderdeel van de prijs zal er ook een speciaal tribute concert voor haar worden georganiseerd, dat op 1 maart tijdens de ceremonie wordt opgenomen en later die maand ook zal worden uitgezonden op nationale televisie.

Brunopress

De bibliotheek vindt dat Mitchell een grote impact heeft gehad op de "Amerikaanse cultuur en internationaal" met haar "folkmuziek" en "kenmerkende stem", zo laat de organisatie weten. "Joni Mitchell heeft zoveel artiesten en muziekliefhebbers haar muziek doen zingen."

De 79-jarige Mitchell heeft negentien studioalbums uitgebracht, won negen Grammy’s waaronder één voor haar haar hele oeuvre. De zangeres is bekend van hits als Big Yellow Taxi, Both Sides Now, Chelsea Morning en Help Me.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Powervrouwen
  • Getty Images