Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Annemarie van Gaal heeft nog wat vragen over Derk Sauer in Zomergasten

Nouveau's coverlady had wel iets meer journalistiek huiswerk verwacht. Soms kijk je naar Zomergasten en zit je helemaal in de flow. En soms zit je je vol verbijstering voor de tv af te vragen waarom een toch niet onaanzienlijk onderdeel in het succes van de hoofdgast gemakshalve niet ter sprake k...

Annemarie van Gaal heeft nog wat vragen over Derk Sauer in Zomergasten

Nouveau's coverlady had wel iets meer journalistiek huiswerk verwacht.

Soms kijk je naar Zomergasten en zit je helemaal in de flow. En soms zit je je vol verbijstering voor de tv af te vragen waarom een toch niet onaanzienlijk onderdeel in het succes van de hoofdgast gemakshalve niet ter sprake komt.

Dat was gisteravond het geval, toen uitgever, ondernemer en columnist Derk Sauer de derde Zomergast was die Janine Abbring deze zomer ontving. Sauer vertrok in 1989 naar Rusland, waar hij in 1992 samen met Annemarie van Gaal uitgeverij Independent Media oprichtte, dat zou uitgroeien tot een internationaal multimediabedrijf. 

Het partnerschap dat de basis was voor zijn succes werd in de uitzending echter helemaal achterwege gelaten en daar vond Van Gaal terecht iets van. Hoe het écht is gegaan, lees je in de Nouveau die nu in de winkels ligt. Daarin zegt Annemarie onder andere:

"Zakelijk gezien was dat de mooiste pe­riode uit m’n leven. Wij begonnen in Rusland in de tijd van Gorbatsjov. Rus­land stelde zich open voor het westen, het werd er vrijer, democratischer en er kon steeds meer. Met Independent Media was het onze missie onafhanke­lijke media op de kaart te zetten. Met onze vrouwenbladen hebben wij vrou­wen geleerd het beste uit hun leven te halen, anticonceptie te gebruiken en hen gesterkt in de overtuiging dat je als vrouw niet alles hoeft te pikken. Wij hebben er met ons bedrijf echt iets moois neergezet."

Dat zij chic in de meervoudsvorm spreekt terwijl Janine Abbring in Zomergasten niet even doorvroeg naar hoe het nu echt was gegaan, is een argument om de redactie voortaan wat beter haar huiswerk te laten doen en een teken dat de VPRO blijkbaar toch niet zo geëmancipeerd is als ze zich graag voordoet #TeamAnnemarie

Verder lezen?

Wil je het hele interview met Annemarie lezen, koop dan Nouveau of bestel 'm online: het nummer wordt zonder verzendkosten naar je opgestuurd!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Powervrouwen
  • Roger Neve