Angelina lanceert een nieuw soort fashion business: Atelier Jolie

angelina jolie
© Getty Images

Celebrities die zelf als ontwerper aan de slag gaan of hun naam aan een fashion licentie lenen zijn er plenty. Maar Angelina Jolie pakte het net even anders aan met haar initiatief Atelier Jolie, 'een plek waar creatieve mensen kunnen samenwerken met een bekwame en diverse familie van kleermakers, patroontekenaars en vakmensen.'

Creative community

Het komt er op neer dat je zelf een ontwerp kunt verzinnen dat je via deze gemeenschap kunt laten maken, als uniek fashion statement. Couture, maar dan met een heel persoonlijke twist, een soort Etsy 2.0 dat in het najaar van 2023 van start gaat.

"Waarom zou je simpelweg het ontwerp van een ander kopen als je zelf iets kunt creëren?" zegt Angelina in haar mission statement. 'We kunnen allemaal de ontwerpen van anderen verzamelen, waarderen en ons erdoor laten beïnvloeden, maar de hoogste vorm van zelfexpressie – en naar mijn mening de leukste – is iets voor jezelf creëren."

Duurzame aanpak

Met gevoel voor de tijdgeest geeft Angelina aan dat er alleen vintage kwaliteitsmateriaal en deadstock (partijen stof die zijn overgebleven van collecties) zal worden gebruikt. "Je zult in staat zijn een stuk uit je kast dat je wilt oppeppen te laten repareren of upcyclen," zegt Angelina. "Je kunt het beter op maat laten maken, nieuw leven geven aan iets wat anders weggegooid zou worden en zo erfstuk met kwaliteit en persoonlijke betekenis creëren."

Het is niet de bedoeling dat het een hub voor de elite wordt, de community van Atelier Jolie dient vooral kleermakers en andere vakmensen wereldwijd een kans te bieden om iets moois en bijzonders voor je te laten maken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in