Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Angelina Jolie: sisterhood, bijen en het oerwoud

Eerder maakte Angelina Jolie bekend dat ze stopte met haar werk als VN Vluchtelingenambassadeur om zich op kleinere projecten te richten, dit is er eentje van.

Angelina Jolie Yucatan bijen

Haar bijenprogramma is uitgebreid naar Yucatan.

Eerder dit jaar maakte Angelina Jolie bekend dat ze ging stoppen met haar werk als VN Vluchtelingenambassadeur om zich op kleinere projecten te richten, waarbij ze meer persoonlijk betrokken kan zijn.

Guerlain

Haar Women For Bees trainingsprogramma in samenwerking met Guerlain past daar prima in. Eerder hielp ze al zoiets op te zetten in Cambodja: vrouwen krijgen imkerles, bijenkorven en een bijenvolk. De bijen zorgen voor betere biodiversiteit in de omgeving en de vrouwen verdienen aan de honing en was een centje bij, om zo financieel onafhankelijker te worden.

Guerlain

Angelina werkt in dit geval samen met de Fundación Selva Maya (FSM), een non-profitorganisatie die zich inzet voor de bescherming van de melipona beecheii, de heilige bijen uit de oude Maya-beschaving.

Guerlain

"Ik reisde onlangs naar het schiereiland Yucatan in Mexico en ontmoette de inspirerende Maya-vrouwen uit deze regio die helpen om 's werelds oudste en kleinste bij, de melipona beecheii maya, te behouden," zegt Angelina. "Deze bij, een van de belangrijkste bestuivers van het Maya oerwoud ecosysteem, is erg belangrijk om de biodiversiteit in deze regio in evenwicht te houden, maar dreigt helaas uit te sterven. Het Women For Bees -initiatief is een kleine stap in de richting van het vinden van oplossingen."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in