Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Angela Groothuizen: 'Apart wonen doet onze relatie goed'

Hij aan de Vinkeveense Plassen, zij in Amsterdam.  In Tour de Frans vertelde Angela Groothuizen wat meer over de nieuwe manier waarop haar man en zij hun leven hebben ingericht. Het was al bekend dat Angela Groothuizen niet meer samen woont met haar liefde Rob Mooij. Een aantal jaar geleden verte...

Angela Groothuizen: 'Apart wonen doet onze relatie goed'

Hij aan de Vinkeveense Plassen, zij in Amsterdam. 

In Tour de Frans vertelde Angela Groothuizen wat meer over de nieuwe manier waarop haar man en zij hun leven hebben ingericht.

Het was al bekend dat Angela Groothuizen niet meer samen woont met haar liefde Rob Mooij. Een aantal jaar geleden vertelde haar man meer tijd voor zichzelf nodig te hebben.

Ze kozen ervoor ieder in een eigen huis te gaan wonen. Rob bleef in hun woning aan de Vinkeveense Plassen en Angela verhuisde naar Amsterdam.

Die keuze heeft goed uitgepakt volgens haar: "We zien elkaar echt heel veel. We appen veel, spreken elkaar. Hij komt ook regelmatig hier zodat we met het hele gezin zijn. Eigenlijk gaat het nu beter nu hij op zichzelf woont."

Ze zegt echter eveneens: "Ik mis hem ook af en toe wel. Ik had liever gehad dat hij thuis was. We hebben 28 jaar bovenop elkaar geleefd en dingen gaan soms niet zoals je wil dat ze gaan."

Eerder lichtte Groothuizen al eens toe dat haar relatie met Rob niet standaard is omdat hij naast haar een 'heel dierbaar iemand' in zijn leven had.

"Dat vind ik prima, want ik heb óver," zei ze destijds in De Volkskrant. "Ik heb zoveel geluk en liefde en alles wat ik wil, ik heb zat. Snap je? En ik ga hem, mijn aller-allerliefste, in dat ene leven dat hij heeft, niet voor de voeten lopen. Met níéts. Is onze relatie daardoor makkelijker? Nou, nee. Het is niet altijd makkelijk. Maar het is óók niet echt heel moeilijk. Die man is een vrije ziel. Een fantastische, lieve, trouwe, vrije ziel. En die moet je niet willen beknotten, klaar."