Angela Groothuizen (62): 'Blijf aan de gang zolang het leuk is'

Angela Groothuizen (62): 'Blijf aan de gang zolang het leuk is'
© Roger Neve

Niet langer 14 afspraken per dag, dat is de enige concessie die ze doet.

Heb je de serie Tweede Hans al ontdekt? Angela Groothuizen speelt daarin de dirigent van een shantykoor bestaande uit een stel krasse knarren, waaronder Hans, die als kersverse pensionado zijn draai nog niet erg kan vinden.

Angela Groothuizen (62): 'Blijf aan de gang zolang het leuk is'

Die confrontatie met opeens thuiszitten, daar kan Groothuizen zich wel wat bij voorstellen. Ze kreeg er tijdens de coronapandemie, zoals iedereen, mee te maken, toen haar theatertour werd afgeblazen. "Ik heb in het begin gedacht: als dit te lang duurt, moet ik straks plaatsmaken voor de jongere generatie," zegt ze in het Algemeen Dagblad.

Toch bracht het noodgedwongen thuiszitten ook rust en reflectie, al is ze stiekem blij dat alles weer normaal is, met haar tv-programma's, optredens en radioshow. Wel doet ze het iets rustiger aan: 'In ons vak ga je niet met pensioen. Je blijft aan de gang zolang het leuk is. Het is wel minder jachtig dan vroeger. Ik heb me altijd de touwtering gewerkt. Ik wil niet meer veertien afspraken op een dag. Dat heb ik wel geleerd."

Nog iets opgestoken van Tweede Hans? "Het leven houdt niet op na je pensioen. Ga zingen, ga door Nederland fietsen, ga daten. Stel jezelf de vraag: zijn er dingen in het leven die ik heb uitgesteld? En ga die doen.”  

‘Tweede Hans’, elke vrijdag om 21.30 uur op NPO 1 bij Omroep Max.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in