Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Adjoa Andoh: 'Lady Danbury is jazz, ze kan improviseren'

De Bridgerton-favoriet over haar fabuleuze alter ego. Als Lady Danbury in Bridgerton is Adjoa Andoh (58) een absolute scene stealer. Elegant, intelligent, een en al vrouwelijk empowerment. Plus: niet wars van een intrige (of tien) en iemand die vindt dat regels er zijn om op geheel eigen wijze te...

Adjoa Andoh: 'Lady Danbury is jazz, ze kan improviseren'

De Bridgerton-favoriet over haar fabuleuze alter ego.

Als Lady Danbury in Bridgerton is Adjoa Andoh (58) een absolute scene stealer. Elegant, intelligent, een en al vrouwelijk empowerment. Plus: niet wars van een intrige (of tien) en iemand die vindt dat regels er zijn om op geheel eigen wijze te interpreteren.   

"Ik zie Lady Danbury als jazz," zegt Andoh. "Ze weet wat de regels zijn en ze kan absoluut de klassieke versie spelen als dat noodzakelijk is. Maar ze kan ook goed improviseren."

Adjoa erkent dat haar personage machtig is: "Als weduwe van een hertog is ze financieel onafhankelijk. Ze laveert met aplomb door de high society en heeft vaak alle kaarten in handen. Dat maakt het makkelijk voor haar om knopen door te hakken: dat gaan we niet doen, we gaan nu daarheen, want dat komt beter uit. Ze is – en dat is zeldzaam in die tijd – een vrouw die keuzes heeft en die zelf kan maken. Goed beschouwd is de koningin de enige naar wie ze zich moet schikken."