Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Actrice Ghislaine Pierie is nu professioneel kok

Van Rozengeur & Wodka Lime tot sous-chef. Over een succesvolle carrièreswitch gesproken: actrice Ghislaine Pierie (51) schitterde in de serie Rozengeur & Wodka Lime, over vier vriendinnen en hun relaties. Zes jaar lang speelde ze Babette van Woensel en toen? "Na Rozengeur hield het op," zegt ze i...

Actrice Ghislaine Pierie is nu professioneel kok

Van Rozengeur & Wodka Lime tot sous-chef.

Over een succesvolle carrièreswitch gesproken: actrice Ghislaine Pierie (51) schitterde in de serie Rozengeur & Wodka Lime, over vier vriendinnen en hun relaties. Zes jaar lang speelde ze Babette van Woensel en toen?

"Na Rozengeur hield het op," zegt ze in het Parool. "Ik werd nergens meer voor gevraagd. Ik had altijd best veel werk en ineens viel dat allemaal weg. Het werd doodstil."

"Ik heb nooit begrepen waarom. Misschien dat ik door mijn leeftijd ineens in een ander bakje belandde. Het bakje te-oud-dus-maar-niet-meer-bellen. Volgens mijn man had ik zelf best wat kunnen ondernemen om in the picture te blijven maar dat is niks voor mij."

'Mijn man zei: we kunnen ons er ook bij proberen neer te leggen dat niet alles in het leven maakbaar is'

Het was het begin van een nare periode waarin ze het gevoel had gefaald had in haar werk, maar ook privé, omdat kinderen krijgen niet was gelukt en de ivf niet langer vergoed werd. "We hadden een lening kunnen nemen om nog meer pogingen te betalen, maar mijn man wilde niet eindeloos doorgaan," zegt ze. "Hij zei: we kunnen ons er ook bij proberen neer te leggen dat niet alles in het leven maakbaar is."

Ghislaine besloot het over een andere boeg te gooien. Al sinds haar studententijd werkte ze in de horeca, waar ze vooral in de keuken gedijde. Ze volgde zes jaar geleden de koksopleiding voor volwassenen: twee jaar lang een dag per week naar school en daarnaast werken. Zo schopte ze het tot sous-chef van De Plantage: "Pas daar ben ik mezelf kok gaan noemen. Daarvoor was ik iemand die kookte. Dat is iets wezenlijks anders."

Opmerkelijk genoeg krijgt ze tegenwoordig ook weer rollen aangeboden, zoals in Doodstil, de spin-off van Penoza. Ze kan het combineren met haar nieuwe carrière: "Ik werk vier dagen in de week, dus ik heb er nog drie over. Het is geen probleem als ik af en toe een draaidag hier of daar heb."

Foto (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in