Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 vragen aan Liane den Haan van 50PLUS

'Ik haal veel inspiratie uit mijn beste vrienden.' In de aanloop naar de verkiezingen op 17 maart vind je op Nouveau een reeks portretten van vrouwelijke politici die hoog op de kieslijst van hun partij staan. Vandaag: Liane den Haan (53), lijsttrekker 50PLUS. Liane is geboren in Woerden waar ze ...

5 vragen aan Liane den Haan van 50PLUS

'Ik haal veel inspiratie uit mijn beste vrienden.'

In de aanloop naar de verkiezingen op 17 maart vind je op Nouveau een reeks portretten van vrouwelijke politici die hoog op de kieslijst van hun partij staan. Vandaag: Liane den Haan (53), lijsttrekker 50PLUS.

Liane is geboren in Woerden waar ze later ook gemeenteraadslid werd en nog altijd woont. Van 2005 tot en met 2020 was ze directeur van ouderenorganisatie ANBO, sinds augustus 2020 is ze lijsttrekker van 50PLUS.

Ze staat bekend als iemand 'die sterker wordt, naarmate het moeilijker wordt' en bewees bij de ANBO dat ze bij wantoestanden hard kan ingrijpen. Privé wordt De Haan blij van paardrijden, hardlopen, schaatsen, reizen en motorrijden.

Waarom bent u  de politiek ingegaan?  

Liane den Haan: "De afgelopen 15 jaar heb ik bij ANBO de belangen behartigd van ouderen. Na al die jaren vind ik dat ik zelf politieke verantwoordelijkheid moet nemen voor het versterken van de positie van ouderen in Nederland. We worden allemaal ouder en blijven gelukkig ook vaak allemaal langer vitaal. Die demografische ontwikkeling zorgt voor vele kansen, maar ook voor uitdagingen.