Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Pien (45): 'Ik schrok toen ik het armoedige huis van zijn moeder zag'

Regelmatig vertelt een lezeres over haar liefdesleven. Ditmaal Pien (45) wier relatie bijna sneuvelde op het verschil in welstand van hun ouders.

Adult Couple holding hands

Regelmatig vertelt een lezeres over haar liefdesleven. Ditmaal Pien (45) wier relatie bijna sneuvelde op het verschil in welstand van hun ouders.

“Ik was 28 toen ik Job in de kroeg ontmoette. Een ontzettend aantrekkelijke, leuke man met wie het direct klikte. Het was zomaar een donderdagavond, ik was met mijn vriendin de stad in gegaan om te shoppen en hij vroeg wat ik in die tassen had zitten.

Omdat ik nog niet zo lang daarvoor was verlaten door mijn eerste echte grote liefde was ik niet zo happig op een nieuwe relatie. Maar Job liet zich daar niet door weerhouden en deed zijn uiterste best om mij voor zich te winnen.

Bijna dagelijks vond ik leuke kaarten en mooie brieven in mijn brievenbus, hij nam me geregeld mee uit eten, maar ik hield de boot wekenlang af. Tot ons romantische afspraakje in Noordwijk. Daar op het strand was de eerste kus. Op weg naar huis reden we toevallig langs het dorp waar mijn ouders wonen. Ze waren op vakantie en ik vond het leuk hem mijn ouderlijk huis te laten zien.

We reden de oprijlaan op, hij parkeerde zijn auto bij de garages en toen werd hij heel stil. Ik vroeg hem wat er aan de hand was en het hoge woord kwam eruit: onze werelden lagen te ver uit elkaar.

We moesten ermee stoppen, nu. Ik heb gepraat als Brugman. Dat we het een kans moesten geven. Dat het erom gaat of je leeft vanuit dezelfde normen en waarden. Met tegenzin ging hij overstag, maar dan moest ik wel snel zijn moeder, een weduwe, ontmoeten.

Ik kan niet ontkennen dat ik schrok toen ik daar voor het eerst een voet over de drempel zette. In mijn beleving was het huis behoorlijk armoedig. Wat me het meest choqueerde, was de lauwe frisdrank die me werd aangeboden: de koelkast was al een half jaar kapot en kon wegens geldgebrek niet worden gemaakt.

Drie jaar later zijn we getrouwd en geld is wel altijd een heikel punt gebleven in onze relatie. Zijn familie heeft het niet breed en op een of andere manier moet er altijd geld naar hen toe.

Desondanks zijn we al jaren gelukkig getrouwd en hebben we een modus gevonden om met geldzaken om te gaan. Wat ik die ene avond al zei, is gelukkig waar gebleken. We hebben dezelfde waarden en normen. En dan kun je een heel eind komen met elkaar.”

Je las een artikel van Libelle. Libelle.nl is dé website voor alles wat vrouwen willen weten, van persoonlijke verhalen tot handige lifehacks. Van entertainment tot koninklijk nieuws.

Openhartig
  • Getty Images